Шахтьор, Севиля и Брага напред в Лига Европа


И. Ангелов

Шахтьор, Севиля и Брага напред в Лига Европа

Севиля продължава уверено в Лига Европа в опит да стане единствения клуб с три поредни спечелени трофея в Лига Европа, след като днес испанците победиха с 3:0 Базел у дома си. Същевременно Спортинг Брага прие Фенербахче с 4:1 и продължава след агрегат от 4:2, а Шахтьор взе минимална победа над Андерлехт и продължава с 4:1.

Севиля започна добре своята среща и често атакуваше своя противник. Чак в 35-ата минута обаче Хосе Антонио Рейес сервира добър корнер на главата на Адил Рами за 1:0. Точно преди почивката паднаха и два бързи гола за Кевин Гамейро, който отново се възползва от добра игра на Рейес, за да вкара на празна врата, а след това Крон-Дели намери нападателя за удар с глава от непосредствена близост за 3:0.

След почивката Севиля игра без напрежение и без да атакува своя съперник, като с повече игра в центъра изчака края на мача.

В другата по-интересна среща днес Брага и Фенербахче си вкараха 5 гола за победата на Спортинг с 4:1. Тук още в 11-ата минута домакините поведоха чрез прецизен удар на Ахмед Хасан. В края на полувремето гостите изравниха когато Нани успя да елиминира съперник и да центрира за Ван Перси, чийто удар с глава се отби в съперник и попадна в Алпер Потук, който си нагласи топката и стреля мощно за 1:1.

Във второто полувреме видяхме 3 червени картона за гостите и още 3 попадения за домакините. Топал бе изгонен преди вкараната дузпа от Жосуе, която остана спорна, но имаше влияние за настроението на турците. Последва гол на Стожикович с добър удар при центриране, а Силва довърши всичко в 83-ата минута.

  Сподели
210