Дортмунд победи Тотнъм и в Англия (видео)


И. Ангелов

Дортмунд победи Тотнъм и в Англия (видео)

След като успя да си издейства преднина от 3:0 в Германия, Борусия Дортмунд пропътува разстоянието до Лондон за срещата с Тотнъм на "Уайт Харт Лейн", в която успя отново да грабне победа и да острани своя опонент с агрегат от 5:1. Днес Обамеянг се отбеляза на два пъти срещу един от Сон за домакините при крайното 2:1.

Дортмунд започна силно, а Тотнъм трябваше да замени принудително Бен Дейвис с Дани Роуз в 13-ата минута. В 24-ата минута Дортмунд поведе когато при грешка в отбрана и бавни действия на домакините Обамеянг имаше време да нагласи топката добре за удар далеч от вратаря от позиция извън наказателното поле - 1:0. До края на тази част само Сон имаше добра възможност за гол, но това не се случи.

В 59-ата минута Обамеянг се намери зад защитата сам срещу Лорис, но при удара си се подхлъзна и не успя да материализира положението. Това стана в 70-ата, когато Писчек отне топката в собственото поле и организира атака, в която Мкхитарян напредна и намери Обамеянг, който не сбърка от близо за 2:0.

Почти мигновено обаче Тотнъм върна гол когато Суботич не овладя добре една топка, опита да върне към Вайденфелер, но го направи слабо, а Сон бе там да се възползва и да заобиколи вратаря за 2:1. До края Дортмунд задържаше топката и запази преднината си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
101