Борусия продължава след нова победа над Порто


И. Ангелов

Борусия продължава след нова победа над Порто

Борусия Дортмунд гостуваше на "Ещадио до Драгао" в Порто днес в срещата от 1/16-финалите на Лига Европа. След като преди седмица в Германия Борусия победи с 2:0, днес тимът отново взе победа, макар и минимално с 1:0, като попадението дойде след грешка на Икер Касияс.

В 23-ата минута бившият вратар на Реал Мадрид си вкара автогол след една бърза контра на гостите, когато Мкхитарян намери място да играе с топката от дясно и подаде за Ройс, който от воле принуди вратаря да спаси, но топката попадна в Обамеянг, който стреля от близо, топката се отклони от гредата и Касияс и влезе в мрежата за 1:0.

До края на полувремето гостите изглеждаха комфортно и доиграваха двубоя. Гюндоган и Хумелс дори бяха заменени на почивката, като Шахин и Суботич опитаха да се преборят за титулярно място с добра игра през второто полувреме.

В 87-ата минута на мача Порто бе най-близо до гол когато Брахими нацели горната греда. 4 минути след това обаче и Мкхитарян удари гредата с удар по земя, с който бе преодолял Касияс.

  Сподели
103