Базел с лесен успех над ЦСКА (видео)


.

Базел с лесен успех над ЦСКА (видео)

Отборът на Базел отново победи ЦСКА този път с 3:1 в 4-ти двубой от груповата фаза на Лига Европа. На “Сейнт Якобс” българският представител показа по-добра игра от тази преди две седмици в София, но отново поради наивни грешки позволи да бъде надигран.

До първия гол в 35-ата минута мачът бе равностоен. Тогава обаче Гилаберт стреля от далече, топката се отклони в крака на негов съотборник и излъга Чавдаров, оплитайки се в мрежата. Няколко минути след това съдията от Украйна Ориехов даде спорна дузпа за домакините за фаул на Бранеков срещу Фрей. Нападателят изпълни и бе точен.

През втората част ЦСКА успя да се върне в мача с гол на Тодор Янчев. В 61-ата минута с хубав шут в горния ъгъл капитанът на “червените” намали. За жалост за кратко. 6 минути по-късно след нелепа грешка на Виданов Фрей излезе сам срещу вратаря и за 4-ти път в два мача наказа ЦСКА.

Двубоят ще се запомни и с не особено адекватното съдийство. Освен спорната дузпа, съдията подмина една истинска за домакините за игра с ръка на Коста Стоянов. В 55-ата минута пък Инкоом удари Уго Баес с юмрук в лицето, но реферът не го изгони. Той даде и доста пресилени жълти картони на няколко футболиста в бяло, а спести такива за Базел.

С победата си швейцарците запази лидерството си в група Е. Те имат 9 точки, пред Рома, който има 7 след като победи Фулъм с 2:1. Англичаните са с 5, а ЦСКА с 1.

Видео: Тук

  Сподели
130