Лацио разби Левски с 4:0


.

Лацио разби Левски с 4:0

Левски загуби от Лацио като домакин с 4:0. Мачът беше равностоен, като в отделни части от него българите превъзхождаха италианците. За пореден път обаче Левски не можа да се възползва от шансовете си и допусна ужасни грешки в защита и логично загуби.

Мачът започна с преимущество за гостите, като в първите десетина минути те изцяло контролираха срещата. В 7-та минута Томазо Роки бе изведен на чиста позиция, но удара му бе отразен от Цветан Димитров. Постепенно Левски сеотърси от първоначалния стрес и отговори подобаващо. В 10-та минута Лихщайнер получи жълт картон за нарушение срещу Дарко Тасевски на границата на наказателното поле. Нарушението бе изпълнено от Жоазиньо, но ударът му попадна в ръцете на Бидзари.

В 13-та минута отново Левски имаше възможност. Георги Христов открадна една топка, размени си двойно подаване с Тесевски и остана на чиста позиция. Ударът му обаче бе неточен.

В 22-та минута се случи най-неприятното за българите. След грешка на Сърмов топката достигна до Матусален, който не остави никакви шансове на вратаря Цветан Димитров за 0:1

В минутите до края на полувремето двата отбора играха напълно равностойно и си размениха по няколко положения. В добавеното време на полувремето, Томазо Роки напредна от ляво и добре пусна топка към Сарате, той не се поколеба и стреля от границата на накзателното поле. Вратарят Цветан Димитров не успя да се намеси добре и "римските орли" стигнаха до втори гол. Така те се оттеглиха на почивката с доста солидна преднина.

На почивката Радко Достанич направи две изненадващи смени. На мястото на Топузаков и Тасевски влезнаха деамата дебютанти в европейските турнири Йордан Милиев и Боян Табаков. Това даде нови сили на Левски и те започнаха добре полувремето.

В 47-та минута Георги Христов направи непростим пропуск. Той бе изведен сам срещу вратаря, но стреля право в тялото на Бидзари. В 52-та минута отново отличен шанс за Левски. Бардон е добре изведен от Табаков, но удара на французинът минава на сантиметри от гредата.

Въпреки по-добрата си игра, "сините" от София не можаха да вкарат и се случи кошмарното. В 67-та минута Рабех подари топката ма Лацио, с един пас Мегни бе изведен и разстреля младият вратар на Левски.

Окрилени от резултата играчите на Лацио започнаха да се забавляват на терена и голът не закъсня. В 74-та минута отново след грешка на Рабех, Томазо Роки остана сам срещу Цветан Димитров, преодоля го и безпроблемно прати топката във вратата за 0:4.

Така Левски остава на последно място в групата без спечелена точка.

Левски:

31. Цв. Димитров; 11. Топузаков; 15. Бензукан; 5. Рабех; 14. Минев; 8. Сърмов; 27. Бардон; 22. Тасевски; 21. Зе Суарес; 22. Жоазиньо; 99. Христов

Треньор: Радко Достанич

Лацио:

1. Бидзари; 2.Лихтщайнер; 7. Елисе; 8. Матусале; 9. Роки; 10. Сарате; 23. Мегни; 25. Крибари; 26. Раду; 33. Баронио; 99. Перпетуини

Треньор: Давиде Балардини

Левски 0:4 Лацио

0:1 Матусален - 22

0:2 Сарате - 45

0:3 Мегни - 67

0:4 Роки - 74

 

Група G, класиране:

1. Редбул - 6 точки

2. Лацио - 3 точки

3. Виляреал - 3 точки

4. Левски - 0 точки

 

Димитър Ангелов

  Сподели
198