Мойс: Финал в евротурнирите ще е най-доброто ми постижение


Н. Гавазов

Мойс: Финал в евротурнирите ще е най-доброто ми постижение

Мениджърът на Уест Хем Дейвид Мойс заяви, че достигането до финала на Лигата на Конференциите би било най-доброто постижение в кариерата му.

Тази вечер Уест Хем ще изиграе първия полуфинален мач от третия по значимост клубен турнир в Европа, като ще играе у дома с холандския АЗ.

Това ще бъде важна вечер не само за Уест Хем, който не е печелил трофей от 1980 г., но и лично за Мойс, който не е печелил големи награди в мениджърската си кариера. Дейвид е вдъхновен от примера на своя колега Жозе Моуриньо, който изведе Рома до победа в Лигата на Конференциите през миналия сезон.

"Това може да е най-доброто ми постижение, ако стигнем до финала на европейски турнир. В миналото стигнах до четвъртфиналите на Шампионска лига с Манчестър Юнайтед, загубих с дузпи четвъртфиналите на Лига Европа с Евертън и миналата година сме тук (в Лига Европа) стигнахме до полуфиналите с Уест Хем.

Искам да се опитам да направя няколко крачки напред и дадох пример със сериен победител в лицето на Жозе Моуриньо - спечелването на този трофей бе толкова специално за него и неговия футболен клуб. Ако някога трябва да покажа колко трудно бе да спечеля трофей, ще използвам Жозе като пример, той се отнесе към този трофей като към наистина важен", заяви Мойс.

  Сподели
271