Моуриньо: Предупреждавах играчите си


Н. Гавазов

Моуриньо: Предупреждавах играчите си

Мениджърът  на Тотнъм Жозе Моуриньо разкритикува отбора си след сензационното отпадане от Лига Европа след сблъсък с  Динамо Загреб.

Тотнъм се отправи към Загреб за реванша от осминафиналите на Лига Европа на УЕФА с два гола пред противник, чийто наставник току що бе осъден на лишаване на свобода.

Очакваната лесна разходка обаче не се получи - "шпорите“ се изправиха срещу изключително мотивиран колектив, който успя да вкара мача в добавеното време и в крайна сметка спечели с 3:0, като по този начин сложи край на европейската кампания на лондончани.  

Според Моуриньо,  той многократно е предупреждавал играчите си, но те така и не с успели да се настроят правилно.

"През 90-те минути и първото допълнително полувреме имаше само един отбор, който реши да използва всичко, което имаше на терена: пот, енергия, кръв. В края на мача те бяха в сълзи от щастие. Много скромно и много фокусиран тим, трябва да ги похваля.

В същото време собственият ми отбор не изглеждаше така, сякаш играе важна игра. В кариерата и работата си винаги съм бил уважителен. Всеки мач е важен за мен и съм сигурен, че всеки мач е важен за всеки фен на Тотнъм у дома и за него е необходимо различно отношение.

Не е достатъчно да кажа, че съм разстроен, защото чувствам повече от тъга.

Току-що посетих съблекалнята на Динамо, хвалейки момчетата. Съжалявам, че един отбор спечели благодарение на отношението си, а това не е моят отбор. Повече от разстроен съм. Ако някои играчи смятат, че имат повече умения от други , това не означава нищо във футбола. Основата на футбола е отношението и в това те ни надминаха.

Често се случва да се страхувам от мислите си, от чувствата си, но не се обвинявам, защото винаги ги споделям. Преди мача предупредих играчите за риска от лошо настроение. Дори по време на почивката, когато резултатът бе 0: 0, говорих за риск, ако продължим да играем по начина, по който играхме. И страховете ми се потвърдиха. Мисля, че играчите осъзнаха риска едва когато противникът вкара втория гол и играта влезе в допълнително време.

Съжалявам за отбора си, свързан съм с този отбор, но днес този отбор няма основа за игра на футбол, нямаше основа за живот, което се заключава в това да уважаваш работата си и да се опитваш по най-добрия начин.

От името на моя отбор - макар че някои може да не споделят моите чувства и емоции - мога само да се извиня на феновете на Тотнъм. Надявам се играчите да чувстват същото като мен", заяви Моуриньо.

  Сподели
381