Лудогорец и Истанбул няма да се победят


Л. Михайлов

Лудогорец и Истанбул няма да се победят

Лудогорец - Истанбул ББ
Стадион: "Лудогорец арена", Разград
Дата: 23.11.2017 г.
Час: 22:05 ч.
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)


Лудогорец приема Истанбул Башакшехир на своя стадион в Разград в среща от груповата фаза на Лига Европа. Българският шампион играе ролята на "приятна изненада" в турнира, като до този момент е едноличен лидер в своята група. Турският тим от своя страна, разочарова със своето евроучастие, но на домашна сцена радва феновете си. Преди броени дни Истанбул разгроми с 5:1 не кой да е, а грандът Галатасарай. Все пак прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - Х.

Двубоят изглежда по-важен за българския тим. Срещата реално противопоставя първия срещу последния в класирането. Истанбул има едва 2 точки в актива си, като всичко друго, освен победа ще сложи край на надеждите на тима за следващата фаза.

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров ще разчита на най-добрите си играчи за предстоящия мач. Не се очакват някакви сериозни промени в титулярния състав, като единствената изненада вероятно ще е отново отсъствието на капитана Светослав Дяков. Все пак има малка възможност Съни да стартира от 1-та минута, но за това ще се решава в последния момент. Херо заяви, че отборът му ще играе атакуващ футбол, но не скри, че дори и точка влиза в неговите сметки.

"В тактическо отношение този мач ще бъде по-различен от предишния. В първия мач резултатът не бе от такова значение, докато сега залогът е изключително голям - ние трябва да спечелим, за да се класираме, те трябва да спечелят, за да имат някакви шансове и това ме кара да мисля, че сега напрежението е доста по-голямо. Всички в отбора са здрави и се надявам да излезем в оптимален състав. Надявам се да успеем да ги изненадаме. Истанбул е изключително силен отбор с огромна дълбочина, който може да си позволи да прави големи ротации. Преди първия ни мач с тях те победиха Фенербахче с 3:2, а сега и Галатасарай с 5:1, което показва колко класен отбор са. Те имат своите шансове за класиране в следващата фаза на Лига Европа и очаквам утре да излязат и да играят атакуващ футбол", заяви треньорът на Лудогорец.

Турският тим ще се изправи срещу Лудогорец без двете си големи звезди - Емануел Адебайор и Гаел Клиши. След победата с 5:1 над Галатасарай двамата са усетили болки и като предпазна мярка не попаднаха в групата, отлетяла за Варна. С контузии и под въпрос за двубоя са още ветеранът Емре и Махмут Текдемир. Със сигурност извън сметките остават Орелиен Шеджу, Тунай Торун и Мехмер Батдал.



ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ИСТАНБУЛ ББ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.11.2017 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 0 - 3 Лудогорец Разград
05.11.2017 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 1 - 2 ЦСКА София
02.11.2017 ЛЕ група C Лудогорец Разград 1 - 1 Спортинг Брага
29.10.2017 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 0 Левски София
26.10.2017 Купа на България Лудогорец Разград 1 - 1 Берое


Последни 5 срещи - Истанбул Башакшехир
(Турция)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.11.2017 Супер Лига Истанбул Башакшехир 5 - 1 Галатасарай
05.11.2017 Супер Лига Йени Малатияспор 0 - 2 Истанбул Башакшехир
02.11.2017 ЛЕ група C Истанбул Башакшехир 1 - 1 Хофенхайм
28.10.2017 Супер Лига Истанбул Башакшехир 2 - 1 Акхисар Беледиеспор
23.10.2017 Супер Лига Бешикташ 1 - 1 Истанбул Башакшехир


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
14.09.2017 ЛЕ група C Истанбул Башакшехир 0 - 0 Лудогорец Разград
  Сподели
347