Журналист за снощната игра на Рууни: Истински инвалид


Н. Гавазов

Журналист за снощната игра на Рууни: Истински инвалид

Легендата на Манчестър Уейн Рууни се провали в първия си официален мач за Евертън. Това е общото мнение на специалистите от снощното представяне на 31-годишния нападател в снощния мач срещу Ружомбек от Лига Европа. Както е известно, футболистът се завърна в клуба от "Гудисън Парк" със свободен трансфер по-рано през лятото, а снощи направи официалния си дебют за "карамелите". Англичанинът обаче не само, че не поведе съотборниците си, но и провали няколко добри атаки, включително и пропиля изгодно положение за гол в средата на второто полувреме.

Това предизвика не само критични коментари на експертите, но и много от феновете на Юнайтед, които в социалните мрежи разкъсаха Уейн с подигравателни постове.

"Състезателният дебют на Рууни за Евертън нямаше нищо общо с планираното. Мнозина очакваха страхотно представяне от Уейн, но това не се случи. Той изигра 99 мача за Юнайтед в турнирите на УЕФА и всички предполагаха, че 100-ят ще бъде запомнен подобаващо. В действителност Рууни се провали на 100%, пропилявайки всяка втора топка. Той пропусна острото подаване на Бейнс, подхлъзна се и пропусна отлична възможност да вкара, пропиля няколко атаки в комбинация с Класен и Калвърт-Люин и през цялото време не знаеше какво да прави. Истински инвалид! Рууни в полузащита - Не-Не. Роналд, не повтаряй грешката на холандеца и португалеца. По-добре е да го замениш, отколкото да го държиш в полузащитата. Евертън има нужда от голям нападател, човек, който ще завършва атаките с гол. И едва тогава може да се мисли за голям играч, който ще поддържа атаките (Б.ред. вероятно Сигурдсон). Говори се за връщане на Рууни в националния. А Саутгейт гледал ли е снощния мач?", написа Крис Баскъмб.

 

  Сподели
124