Бейтар ще победи Ботев в първия мач


FUTBOL-TV

Бейтар ще победи Ботев в първия мач

Бейтар Йерусалим - Ботев Пловдив
Стадион: "Ха Мошава", Петах Тиква
Дата: 13.07.2017г.
Час: 21:00
Съдия:


Ботев Пловдив гостува на Бейтар Йерусалим в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Канарчетата" се справиха отлично и постигнаха две победи срещу далеч по-непретенциозния тим на Партизани Тирана. Сега пред пловдивчани обаче има далеч по-сериозно препятствие. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 1.

Плюс за българския тим е, че от УЕФА обърнаха мачовете срещу този съперник. По програма "жълто-черните" трябваше да приемат израелския тим на стадион "Лазур" в Бургас на 13 юли, но след направените промени, тимът на Николай Киров ще бъде гост в Петах Тиква. Реваншът в България е на 20 юли. Промяната е продиктувана от факта, че в тази фаза на турнира участва и друг израелски тим, който използва за домакинските си мачове стадион "Мошава" в Петах Тиква. Това е отборът на Бней Йехуда, който има за съперник тима на Тренчин. Именно заради това двата израелски тима трябваше да бъдат разминати, а това се отрази именно на Ботев. Така българският тим ще се надява на благоприятен резултат, като в сметките влизат и гол на чужд терен, който да запази шансовете на тима за реванша.

Капитанът на Ботев Пловдив Лъчезар Балтанов е със счупен пръст на крака след мача с Партизани. Участието на сърцатия футболист в мачовете с Бейтар е под въпрос. Балтанов не изпитва сериозна болка, но все пак на лекарския екип на Ботев и треньорският щаб предстои да вземат решение, дали той ще играе в задаващите се мачове от втория предварителен кръг за Лига Европа. По принцип такова счупване би трябвало да извади играча от сметките за около 20 дни, но предвид ситуацията и важните мачове за Европа от Ботев могат да решат да форсират завръщането на терена на капитана си. Това, разбира се, е малко вероятно, като в подобни ситуации най-важно е здравето на футболиста.

Ръководството на Ботев е подало документите за картотекирането на "проблемните" Фернандо Виана и Крис Добрев за мачовете с Бейтар. Виана пропусна цялата предсезонна подготовка на "канарчетата" заради проблеми с работната си виза, докато Крис получи отказ от УЕФА за мача с Партизани. "Жълто-черните" вече имат право да картотекират нови играчи и най-вероятно и двамата ще бъдат включени в състава на пловдивчани за важните двубои.

Към заниманията на пловдивския тим пълноценно се включи Радослав Терзиев, който заради контузия, пропусна контролите, както и двата мача с Партизани. Очаква се бившият младежки национал да попадне в групата за гостуването на Бейтар. Той има реални шансове да попадне в титулярния състав на мястото на Цветомир Панов. Радо игра на тази позиция в няколко мача от миналия сезон, а бе използван на нея и от селекционера на отбора ни до 21 години Антони Здравков. Със сигурност Николай Киров ще се фокусира върху играта в дефанзивен план преди гостуването в Израел.

В състава на Бейтар Йерусалим е възможно да има няколко промени в сравнение с мача срещу унгарския Вашаш Будапеща. Настоящият съперник на Ботев спечели трудно реванша си от първия кръг, надделявайки с 4:3. Нещо повече - отборът на Бейтар губеше в резултата до 88-ата минута, но в крайна сметка в самия край стигнаха до обрат. Точно на това ще обърнат внимание в лагера на Ботев. Съперникът им е известен с непримиримия си дух и търсене на победата до последния съдийски сигнал.



Последни 5 изиграни срещи:

Бейтар Йерусалим:

06 май Бней Шахнин - Бейтар Йерусалим 1:5 (Лига АЛ)
15 май Бейтар Йерусалим - Апоел Беер Шева 1:1 (Лига АЛ)
20 май Макаби Тел Авив - Бейтар Йерусалим 0:2 (Лига АЛ)
29 юни Бейтар Йерусалим - Вашаш 4:3 (Лига Европа)
06 юли Вашаш - Бейтар Йерусалим 0:3 (Лига Европа)

Ботев Пловдив:

21 юни Ботев Пловдив - АЕЛ Лимасол 1:3 (Приятелска среща)
24 юни Ботев Пловдив - Верея 2:2 (Приятелска среща)
29 юни Партизани - Ботев Пловдив 1:3 (Лига Европа)
02 юли Ботев Пловдив - Марица Пловдив 0:1 (Приятелска среща)
06 юли Ботев Пловдив - Партизани 1:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Бейтар Йерусалим - Ботев Пловдив

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


ПРОГНОЗА: БЕЙТАР ЙЕРУСАЛИМ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
283