Левски ще стартира с победа в евротурнирите


FUTBOL-TV

Левски ще стартира с победа в евротурнирите

Левски - Сутиеска
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 29.06.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Мартин Лундби (Норвегия)


Левски стартира европоходът си през тази година с домакинство на тимът от Черна гора Сутиеска. "Сините" разочароваха феновете си през изминалия сезон, завършвайки на незадоволителното 3-то място. Още в края на сезона обаче, треньорският щаб на тима започна чистка на ненужни играчи, а в тима бяха привлечени и няколко нови попълнения, които се очакват да бъдат лицето на отбора. Така обновения тим ще се постарае да тръгне с победа в турнира Лига Европа, като именно такава е и прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet - знак 1.

Левски отпадна още на старта в евротурнирите през последните 4 години. Спартак (Търнава), Сараево, Иртиш и Марибор се изпречиха на пътя на "сините" и ги елиминираха, а прави впечатление, че два от тези тимове са от бившата югославска школа, което трябва да прави столичани още по-внимателни за сблъсъка със Сутиеска. Наглед непретенциозният съперник не респектира нито с известни имена, нито с постижения, но на "Герена" вече имат едно на ум.

На вратата на Левски ще е Божидар Митрев, а в центъра на защитата ще си партнират Давид Яблонски и Димитър Пиргов. По двата фланга в отбраната ще действат привлечените наскоро Милош Цветкович и Иван Горанов. Друг от новите - Васил Панайотов е фаворит за мястото до Роман Прохазка в средата на терена, а зад тарана Жуниор Мапуку ще играят Франсис Нар, Бабатунде Адениджи и Антонио Вутов. Има и малък шанс като титуляр да стартира Серджиу Буш, но по-вероятно е бившият играч на ЦСКА да се появи в игра след почивката.

Наставникът на Сутиеска Никола Ракойевич има доста кадрови проблеми. Той ще заложи на дефанзивна тактика, а единственият футболист, изнесен в предни позиции, ще е Божо Маркович. Отборът ще пробва да играе за равен, но това е малко вероятно да се получи.


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

28 май ЦСКА - Левски 3:0 (Първа лига)
31 май Левски - Черно море 2:2 (Първа лига)
04 юни Левски - Верея 1:1 - 9:8 след дузпи (Първа лига, Плейоф)
20 юни Левски - Черно море 0:1 (Приятелска среща)
23 юни Левски - Радник Сурдулица 1:0 (Приятелска среща)

Сутиеска:

10 май Ловчен - Сутиеска 0:2 (Първа Дивизия)
13 май Сутиеска - Бокели 1:1 (Първа Дивизия)
20 май Искра - Сутиеска 1:0 (Първа Дивизия)
27 май Сутиеска - Рудар 2:0 (Първа Дивизия)
31 май Сутиеска - Гърбали 1:0 (Купа на Черна гора)


Досегашни срещи:

Левски - Сутиеска

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - СУТИЕСКА 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
273