Шалке 04 - Аякс: Миньорите ще отпаднат от турнира


Н. Гавазов

Шалке 04 - Аякс: Миньорите ще отпаднат от турнира

Шалке 04 - Аякс
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 20.04.2017г.
Час: 22:05
Съдия: Овидиу Хацеган (Румъния)

Шалке 04 ще бъде домакин на Аякс в мач-реванш от четвъртфиналите на Шампионска лига и ще има тежката задача да заличи два гола пасив от двубоя в Холандия.

Тогава хората на Петер Бош напълно надиграха съперника си, като само пропуските на Йонес и Траоре спасиха гостите от по-голямо поражение и предрешаване на изхода на сблъсъка още след първия мач. Все пак двата гола на Клаасен осигуриха комфортна преднина от 2:0 на Аякс, която обаче трябва да бъде запазена във врящия котел на "Фелтинс Арена".

Вече казахме за двете лица на Шалке 04 през този сезон. "Миньорите" категорично спечелиха групата си в Лига Европа и стигнаха до четвъртфинал в турнира, но търпят истинско фиаско в Бундеслигата. Хората на Маркус Вайнцерл имат само две победи в периода декември - март, а през уикенда поднеса нов неприятен сюрприз на феновете, губейки с 2:1 при гостуването си на почти изпадналия Дармщад 98. Така Шалке 04 остана на 11-то място в класирането на Бундеслигата, на 4 точки от топ 6.

Аякс влиза в мача в добро настроение. Тимът от Амстердам е без загуба в последните си осем двубои, с шест победи в този период, а през уикенда помете Хееренвеен с 5:1, което позволи на отбора да запази дистанцията от точка до лидера Фейнорд. Другото, което трябва да отбележим е, че Аякс има само едно поражение навън от началото на година (срещу Копенхаген в Лига Европа), с 4 победи и 3 равенства в този период.

Домакините не могат да разчитат на контузените Емболо, Баба, Налдо и Аого, а Кехрер е наказан. Що се отнася до Учида и Чупо-Мотинг, двамата все още не са набрали оптималната форма.

Гостите не могат да разчитат на Делей Сингравен, всички останали футболисти са на разположение на Петер Бош, който вероятно ще излезе със схема 4-3-3, а не с 4-3-2-1 както в първата среща.

Трудно е да кажем какво може да се очаква от тази среща. Единственият аргумент в полза на Шалке 04 е домакинството - "миньорите" нямат поражение тук в последните си седем двубоя. Аякс обаче е много организиран отбор, който е изключително опасен на контраатака, така че едва ли ще видим масиран натиск от страна на немския отбор. Напълно възможно изглежда равенството, друга опция е минимален успех на Шалке 04, който няма да бъде достатъчен за класиране за полуфиналите в турнира.

Прогноза: Шалке 04 - Аякс 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Шалке 04:

01 април Шалке 04 - Борусия Дортмунд 1:1 (Бундеслига)
04 април Вердер Бремен - Шалке 04 3:0 (Бундеслига)
08 април Шалке 04 - Волфсбург 4:1 (Бундеслига)
13 април Аякс - Шалке 04 2:0 (Лига Европа)
16 април Дармщад - Шалке 04 2:1 (Бундеслига)

Аякс:

02 април Аякс - Фейенорд 2:1 (Ередивизие)
05 април Аякс - АЗ Алкмаар 4:1 (Ередивизие)
08 април НЕК Ниймеген - Аякс 1:5 (Ередивизие)
13 април Аякс - Шалке 04 2:0 (Лига Европа)
16 април Аякс - Хееренвеен 5:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Шалке 04 - Аякс

1 среща
0 победи за Шалке 04
0 равенства
1 победа за Аякс
Голова Разлика: 2:0 за Аякс

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292