Селта - Генк: Гостите ще извоюват предимство преди реванша


Н. Гавазов

Селта - Генк: Гостите ще извоюват предимство преди реванша

Селта - Генк
Стадион: "Балайдос", Виго
Дата: 13.04.2017г.
Час: 22:05
Съдия: Клемен Турпен (Франция)

Селта посреща Генк в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Успех в противопоставянето, за който и да е от съперниците, ще означава първо класиране в плейофите на турнира, а това предполага здрава битка в името на открилия се шанс през двата отбора.

Селта прескочи груповата фаза на турнира с 2 победи, 3 равенства и 1 загуба, а в първия кръг на елиминациите испанците постигнаха невероятен обрат срещу Шахтьор, изненадвайки самите себе си. В осминафиналите Селта спечели и двата си мача с коравия Краснодар след много хитра и практична игра, което помогна на тима да се класира за този етап на Лига Европа, където за последно игра през 2000/01, когато отпадна ор Барселона.

Генк имаше по-дълъг път дотук, защото белгийците започнаха участието си във втория предварителен кръг още в средата на месец юли миналата година. Хората на Алберт Стувенберг се класираха за четвъртфиналите след като се справиха с Астра и Гент в първите два кръга на плейофите, като особено впечатлява представянето на тима срещу съперника от местното първенство, който бе победен на собствения му стадион с 5:2. Като цяло Генк постигна 11 победи, 3 равенства и само две загуби в 16-те си мача в Лига Европа.

Фаворит в мача е Генк. Белгийците са в серия от пет победи и равенство в последните си шест мача, освен това те отбелязаха 18 гола в последните си 7 гостувания, средно по 2.5 попадания на мач. От друга страна домакините влошиха формата си. Галисийците претърпяха поражение от Валенсия в средата на миналата седмица, а през уикенда допуснаха изненадваща домакинска загуба от Ейбар.

Очакванията са за по-активна игра на Селта и внимателни действия от страна на Генк, който умее да приема събитията в собствената си половина и опасно да контраатакува. Съветът ни е да очакваме над 2.5 гола в мача и равенство или победа за гостите.

Прогноза: Селта - Генк 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Селта:

16 март ФК Краснодар - Селта 0:2 (Лига Европа)
19 март Депортиво Ла Коруня - Селта 0:1 (Примера)
03 април Селта - Лас Палмас 3:1 (Примера)
06 април Валенсия - Селта 3:2 (Примера)
09 април Селта - Ейбар 0:2 (Примера)

Генк:

09 март Гент - Генк 2:5 (Лига Европа)
12 март Вестерло - Генк 0:4 (Първа Дивизия)
16 март Генк - Гент 1:1 (Лига Европа)
01 април Генк - Локерен 4:0 (Първа Дивизия, Плейофи)
08 април Рьозеларе - Генк 0:1 (Първа Дивизия, Плейофи)


Досегашни срещи:

Селта - Генк

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
151