Рома се изложи в края с Виена


И. Ангелов

Рома се изложи в края с Виена

След третия кръг на Лига Европа Рома и Аустрия Виена ще делят първото място в пета група на състезанието след днешното 3:3 на "Стадио Олимпико". Рома обаче изглежда контролираше двубоя и малко преди края допусна два гола и така загуби и две точки от срещата.

Гостите успяха да започнат активно и да поведат в 16-ата минута чрез Рафаел Холцхаузер, който завърши с прекрасно воле подаване от Кайоде за 1:0. Само след 3 минути обаче Герсон намери Ел Шаарави зад отбраната и нападателят прехвърли вратаря красиво за 1:1.

В 34-ата минута Ел Шаарави оформи и обрата за Рома след ново подаване зад отбраната от Тоти и удар в далечния ъгъл - 2:1. 

След почивката домакините останаха по-силни. В 69-ата минута при едно центриране на Тоти с външната част на крака Флоренци завърши от воле от близо за 3:1. След 70-ата минута бяха извършени 4 смени за двата тима и това изглежда промени ситуацията на терена. Така в 82-ата минута резервата Прокоп се разписа от близо за 3:2, преди в 84-ата Кайоде вкара за 3:3 след центриране на другата резерва за гостите - Тажори-Шради.

  Сподели
118