Свен - Йоран Ериксон: Остава ми по-малко от година


Н. Гавазов

Свен - Йоран Ериксон: Остава ми по-малко от година

Бившият старши -треньор на Англия Свен-Йоран Ериксон обяви, че е бил диагностициран с рак. Според шведски специалист му остава в най-добрия случай година живот.

"Всички разбират, че имам лошо заболяване. Всички предположиха, че е рак. Да, така е. Но трябва да се боря, докато мога. В най-добрия случай имам година, в най-лошия - по-малко. Не изпитвам сериозна болка. Но бях диагностициран с болест, която може да се забави, но не може да бъде излекувана. По-добре е да не мислите за това, защото ще трябва да излъжете мозъка си. Мога да мисля за това през цялото време, да си седя вкъщи, да съм нещастен и да се смятам за нещастен. Най-лесният начин е да го направите по този начин. Но е много по-мъдро да се опитаме да намерим положителното и да не бъдем хванати в този провал“, цитира Sky Sports думите на Ериксон.

Ериксон е на 75 години. Шведският специалист бе треньор на националния отбор на Англия от 2001 до 2006 година. Свен-Йоран също е работил с Бенфика, Рома, Сампдория и Лацио. Ериксон изведе Бенфика до титлата три пъти и спечели Купата на Италия с Рома.

  Сподели
212