Али: Не всичко бе под мой контрол


Н. Гавазов

Али: Не всичко бе под мой контрол

Полузащитникът на Евертън Деле Али говори подробно и откровено за психологическите проблеми, които е изпитвал през професионалната си кариера, и призна, че е прекарал шест седмици в рехабилитация, след като игра за турския Бешикташ под наем.

"Сега е моментът да кажем на хората какво се е случило. Много ми е трудно да говоря за това, защото се случи съвсем наскоро и аз... страх ме е да говоря за това, но мисля, че сега е моментът.

Когато се върнах от Турция и се оказа, че имам нужда от операция, психологически бях в дупка. Реших, че трябва да отида на рехабилитация за психологически травматизирани хора. Време е. Не можете да кажете на човек, че трябва да отиде на такова място - трябва сами да осъзнаете, че имате нужда от това, да вземете самостоятелно решение, че нищо друго няма да помогне. Въртях се в кръг от лоши неща - опирайки се на неща, които само ме нараняват. Събуждах се всяка сутрин и печелех битката: отивах на тренировка, усмихвах се, показвах на всички, че съм щастлив. Но отвътре всъщност губех тази битка. Когато се контузих и ми казаха, че имам нужда от операция, почувствах, че отново съм всмукан в този ужасен цикъл. И реших, че е време. Ходих в клиниката за шест седмици. Евертън бе невероятен: клубът ме подкрепи на 100%. Винаги ще съм им благодарен, каквото и да се случи в бъдеще. Бяха открити, честни и искрени - в момент, когато вземах най-голямото решение в живота си, то беше невероятно важно.

Радвам се, че можах да го направя. Хората възприемат рехабилитацията като нещо страшно, но никога не съм могъл да си представя колко много ще ми даде. Бях в ужасно положение.

Много неща ми се случиха като дете и никога не можах да осъзная и да си призная, че съм правил глупости, за които сега се обвинявам. Но ако се върнете назад ... Не всичко бе под мой контрол. Да го разбера, да се поуча от него, ми помогна много за други неща. Оставянето на нещата, разрушителните чувства, които съм държал, ме забавиха и ме върнаха назад.

Излязох от рехабилитацията преди три седмици. Честно казано, не мислех, че ще бъда готов да говоря за това толкова скоро, но сега се чувствам добре и достатъчно силен, за да го направя. Още по-добре е: живеем в свят, в който таблоидите могат да научат всичко за вас. Обадиха се на екипа ми, казаха, че знаят къде съм, за някои неща, които съм правил в миналото. Но не ме интересува какво мислят хората. Нека пишат каквото искат. Просто не е вярно. Моите откровения могат да помогнат на други хора, да покажат, че не са сами. Това, че искаш помощ, не те прави слаб", заяви Али във видеоклип в YouTube канала на The Overlap.

  Сподели
238