Михайличенко: Арестът на Павелко е трагедия


Н. Гавазов

 Михайличенко: Арестът на Павелко е трагедия

Бившият футболист на Динамо Киев, Рейнджърс и националния отбор на Украйна, а сега вицепрезидент на Украинската футболна асоциация Алексий Михайличенко, коментира решението на съда, според което президентът на Украинската футболна асоциация Андрий Павелко е изпратен в следствен арест за 60 дни.

"Научихме за ареста почти веднага. Да се ​​каже, че всички тук са в шок е да не се каже нищо. Ден преди мача.

Искам да ви напомня, че всички обстоятелства по този случай бяха разследвани от Националната агенция за борба с корупцията. Антикорупционните служители не намериха вина. А пресилените основания за изпращане на човек в следствения арест вече са намерени от тези, които очевидно не избягват корупцията. Започналото в края на годината преследване на Украинската футболна асоциация достигна своя връх.

Това наистина е голяма трагедия за воюваща Украйна. За футбола. За нашия международен имидж. Когато настоящ представител на УЕФА е физически отстранен без доказателство, това е, че не може да изпълнява преките си футболни задачи. Мисля, че ще получим друга реакция от цивилизования свят.

Много е жалко, че не законът и съвестта побеждават, а натискът, парите, шантажът, проруски политици, които разрушават страната ни отвътре“, заяви Михайличенко.

  Сподели
243