Президентът на Милан може да даде медии на съд


Н. Гавазов

Президентът на Милан може да даде медии на съд

Президентът на Милан Ли Йонхонг излезе с изявление по повод на появилите се в италианските средства за масова информация съобщения, че бившият собственик на "росонерите" Силвио Берлускони е заподозрян в пране на пари при продажбата на клуба.

"Публикациите в италианските вестници La Stampa и Il Secolo XIX за започнало разследване срещу компанията Fininvest (което бе опровергано от прокуратурата), ме принудиха да коментирам тази ситуация като една от въвлечените страни.

Процедурата по закупуването на Милан на всички стадии се провеждаше с пълна прозрачност и в съответствие със законите, при подкрепа и консултации с местни и чуждестранни икономически и юридически съветници.

Взимайки под внимание, че е нанесен ущърб на клуба и компаниите, които ръководя, аз, като субект ма тази неприемлива медийна кампания, основана на спекулации и невярна информация, оставам за себе си правото да се обърна към съда, за да защитя имиджа, репутацията на Милан и собствениците", заяви Йонхонг пред сайта на клуба.

 

  Сподели
104