Футболната асоциация на Англия започна разследване на Фирмино


Н. Гавазов

Футболната асоциация на Англия започна разследване на Фирмино

Футболната асоциация на Англия започна разследване по отношение на инцидента, който се случи във вчерашното дерби между Ливърпул и Евертън в Купата на Англия. Напомняме, че възпитаниците на Юрген Клоп отпразнуваха победа с 2:1 над градския си съперник, благодарение на късен гол на новото си попълнение Върджил ван Дайк.

Класирането на "червените" за 4-я кръг от Купата на Англия обаче бе помрачено от инцидент, който се случи през първото полувреме на срещата на "Анфийлд". Защитникът на "карамелите" Мейсън Холгейт прати полузащитника на Ливърпул Роберто Фирмино зад пределите на терена след силен удар в гърба. Разгневеният бразилец се доближи до своя противник и точно пред очите на рефера Боб Мадли каза нещо на Мейсън, което не се хареса на играча на Евертън.

Двамата съперници бяха разтървани от съотборниците на Холгейт, но инцидентът не свърши с това - защитникът се приближи до главния съдия и разговаря с него. Боб на свой ред се консултира с четвъртия съдия, след което мачът продължи. Оказа се, че футболистът на гостите се е оплакал от получени обиди на расистка основа от страна на Фирмино.

След мача Мадли отново разговаря с 21-годишния Холгейт, а сега става ясно че Футболната асоциация се е заела със случая. Ако вината на Фирмино бъде доказана, напълно е възможно той да пропусне до 4 двубоя, както и парична глоба.

 

  Сподели
457