Подозират ръководството на Наполи във връзки с Камората и Ндрагета


Н. Гавазов

Подозират ръководството на Наполи във връзки с Камората и Ндрагета

Станаха известни някои детайли относно разследването на неаполитанската прокуратура срещу футболен клуб Наполи. Напомняме, че вчера стана известно, че властите започнаха проверка на незаконно реализиране на билети на мачове на "партенопеите". Първите сведения сочат за много тесни връзки между клуба и местната мафиотска организация Комора, както и отчасти с представители на калабрийската престъпна организация Ндрагета.

Открити са доказателства за сътрудничество на играчи на Наполи с хора, които се занимават с престъпна дейност. Полицията вече разполага и с богат снимков материал, на който се вижда как футболисти на "партенопеите" се забавляват в компанията на представители на различни кланове от неаполитанската мафия.

Към момента президентът Аурелио Де Лаурентис и маркетинговият директор на Наполи Алесандро Формизано отричат обвиненията за съпричастност към тъмната дейност.

Напомняме, че по време на аналогичното разследване на Ювентус прокуратурата не успя да докаже непосредствена връзка на президента на "Стара дама" Андреа Аниели с незаконна дейност, но въпреки това босът бе отстранен от футболна дейност за една година.

В Наполи ситуацията изглежда по-различна - според неофициални източници, всичко сочи, че Де Лаурентис и Формизано пряко са замесени в продажбата на билети срещу правилата. Не е изключено разплитането на случая да доведе до разкриването на други случаи за подобна незаконна дейност в италианския футбол.

 

  Сподели
97