Испанското правителство не успя да получи записа със Стоичков


Н. Гавазов

Испанското правителство не успя да получи записа със Стоичков

Телевизия Univision Deportes е отклонила молбата на испанското правителство за предоставяне на записа, на който се вижда как Христо Стоичков обвинява заместник-председателя на правителството на Испания Сорайя Саенс де Сантамария във франкизъм. По-рано днес стана известно, че дамата възнамерява да заведе дело срещу българина, който в ефира на свое предаване по телевизията обвини дамата, роднините и дори децата и в подкрепа на режима на диктатора Франсиско Франко.

Реакцията на Стоичков дойде като резултат на действията на испанското правителство по отношение на протестите в Каталуния.

Според мексикански източници, от ръководния орган на испанската държава са изпратили молба за предоставяне на записа, който по всичко изглежда, че е трябвало да послужи като доказателствен материал към иска по делото. Отговорът на медията е бил, че няма причина този запис да бъде предоставен на държавен орган, при това на чужда държава, поради което копие няма да бъде предадено.

Сега се очаква в телевизията да дойде втора молба за получаване на въпросния запис - този път лично от Де Сантамария, под формата на частно лице. Според юристи, ищцата спокойно може да се позове на материал в пресата и интернет-пространството, но по всичко изглежда, че държавният чиновник желае да предаде по-голям авторитет на своя иск. Предполага се, че Univision Deportes отново ще откаже на Де Сантамария, ако преди това не се стигне до развръзка - Стоичков публично да се извини на дамата.

 

  Сподели
218