Милан ще оглави класирането с победа срещу Наполи


.

Милан ще оглави класирането с победа срещу Наполи

Милан - Наполи
Стадион: „Сан Сиро" , Милано
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Благодарение на Милан шампионската интрига в Италия е все още жива! Две точки е разликата между „росонерите" и „нерадзурите" и сега всички любители на италианския футбол очакват с нескрит интерес какво ще се случи в неделя следобед на „Сан Сиро". Домакинската среща на Милан може да ги изстреля на първото място в класирането и да забърка още по-голяма интригата за титлата. Хората на Леонардо както никога до сега са много близо до титла. Разбира се, за стопяването на разликата от 11 точки са си виновни изцяло Интер, но не може да не отдадем заслуженото и на техния градски съперник, който не се отказа да се бори и трупа точков актив.

Последната загуба на „росонерите" е от 24 януари, когато с голове на Милито и Пандев „нерадзурите" победиха с 2:0 и всички сметнаха, че въпросът с титлата е решен. Оттогава насам обаче от осем мача Милан има 5 победи, а от тежките гостувания на Рома и Фиорентина взаеха 4 точки. В последния кръг на първенството победата бе много изстрадана срещу Киево - Зеедорф в 90 минута вкара единственият гол, с който домакините се доближиха още повече до лидера.

Наполи се представя твърде колебливо в тази си кампания. Отборът в началото на сезона се намираше в средата на таблицата, но зареди поредица от силни игри и добри резултати, а на „Сан Паоло" бе непробиваем, и така влезе в Топ 4, а мечтата за Шампионска лига сякаш започна да става реалност. След това настъпи необясним срив, който започна със равенството у дома си срещу Палермо, след като гостите играха по-добре, последва на 24 януари победа с 2:0 над аутсайдера Ливорно и след това се заредиха седем мача без победа, от които три загуби. В момента неаполитанците са девети с 41 точки и все още не са загубили напълно шансове за участие в евротурнирите.

Последните два кръга бяха наистина тежки за Наполи - загуба при гостуването на аутсайдера Болоня, а през уикенда последва и домакинска загуба срещу Фиорентина, която е първа за сезона и всичко това показва, че хората на Валтер Мацари не играят добре напоследък и очевидно са в криза.

Милан през сезона постоянно има някакви проблеми в кадровво отношение. Не прави изключение и предстоящия мач. На официалният сайт на клуба се появи съобщение: „ Защитникът, който вчера се завърна от лечение, има днес рожден ден. Клубът, играчите и феновете поздравяват Неста с особения за него ден и му пожелават по-скоро да набере нужната форма и да бъде още по-добър отпреди". Явно Неста не се е възстановил напълно и не е включен в групата за мача. Така Леонардо няма да може да разчита на Ониеву, Неста, Бекъм и Бонера, които са контузени. Отделно Бориело е под въпрос, но поне бе записан за мача.

Специалистът излиза с трима чисти нападатели в атака: Пато отдясно, Индзаги в средата и Роналдиньо отляво, а зад тях ще застане Зеедорф. В опорната зона застават Гатузо и Пирло, а Силва и Фавали ще се разположат в центъра на защитата. Схемата 4-2-1-3 показва намеренията на домакините какви ще бъдат, а Замброта и Антонини също ще се включват и подпомагат своите нападатели.


Кадровото положение в Наполи също не е цветущо. Отпадат за срещата Сантакроче, Ароника, Хофер и Досена, които са с контузии. Грава бе под съмнение, но в крайна сметка бе включен в групата. След наказание, Канаваро се завръща в центъра на отбраната и ще си партнира там с Ринаудо. И един интересен момент в подготовката на неаполитанците - лично националният селекционер Марчело Липи проведе една от тренировките на отбора, след като пребиваше в работна командировка на спортната база Кастелволтурно.

Валтер Мацари ще заложи на добрата стара схема 4-4-2, с Лавеци и Куялярела в атака. Хамшик и Маджио са по фланговете и е очевидно, че ще се търси сигурност в средата на терена.

Излишно е да напомним какво значение има тази среща за Милан и какво би донесла победата. „Росонерите" играят силно като домакини, а сега мотивацията им да излязат пред собствена публика и да победят е може би най-голяма от началото на сезона. Историята на срещите между Милан и Наполи показва, че последната победа на неаполитанците на „Сан Сиро" е през 1986 година - 2:1 с голове на Марадона и Джордано, за домакините тогава вкара Де Бартоломей. Последното равенство пък е от 1998 година: 0:0, така, че аз си мисля, че смело можем да се доверим на хората на Леонардо и да заложим твърдо за победа на Милан.

Прогноза за: Милан - Наполи 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Милан
24 февруари Фиорентина - Мила 1:2 (Серия А)
28 февруари Милан - Аталанта 3:1 (Серия А)
06 март Рома - Милан 0:0 (Серия А)
10 март Манчестър Юнайтед - Милан 4:0 (Шампионска лига)
14 март Милан - Киево 2:1 (Серия А)

Наполи:
14 февруари Наполи - Интер 0:0 (Серия А)
21 февруари Сиена - Наполи 0:0 (Серия А)
28 февруари Наполи - Рома 2:2 (Серия А)
7март Болоня - Наполи 2:1 (Серия А)
18 март Наполи - Фиорентина 1:3(Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Наполи

125 мача
51 победи за Милан
35 победи за Наполи
39 равенства
Голова Разлика: 180 - 134 в полза на Милан

През този сезон:

25 октомври Наполи - Милан 2:2

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.67
Равен - 3.50
Наполи - 5.50

 

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
136