Милан ще компенсира загубите с категорична победа срещу Ливорно


.

Милан ще компенсира загубите с категорична победа срещу Ливорно

Милан - Ливорно
Стадион: „Джузепе Меаца" , Милано
Час: 16:00
Съдия: Матео Трефолони


От емоционална гледна точка, миналата седмица бе доста сложна за двата клуба и техните наставници. Милан подходи към своето градско дерби със статут ако не на фаворит, то на пълноправен съперник на страшния Интер. Спортните резултати на „росонерите" бяха поразителни, а игровата форма на Роналдиньо, Бориело, Бекъм, Амброзини (бе пуснат да почива специално преди дербито) и Неста говореха, че съседите на Милан ги очакват трудни 90 минути. На практика обаче Интер овладя инициативата и не изпусна мача от своя контрол, дори когато арбитърът ги остави с 9 човека. Дузпата изтървана от Роналдиньо окончателно нареди картите и показа, че Интер са най-добрият отбор в Серия А и нямат реална конкуренция. През седмицата отборът на Леонардо излезе с почти резервен състав срещу Удинезе за Купата и бяха справедливо изхвърлени от фриулците.

Ливорно и те не могат да бъдат доволни от изминалата седмица, която донесе на треньор и играчи много нерви. Тосканците посрещнаха у дома си Наполи и бяха победени с 0:2, което ги лиши да се изкачат поне с място нагоре. Отделно от това, треньорът Косми призна, че както и да завърши срещата с неаполитанците, той ще си тръгне заради разногласия с президента на клуба. На следващия ден след загубата Косми.......остана начело на отбора, а според италианската преса, пререканията между него и президента Спинели са приключили.

Кадровото положение в Милан върви към подобряване - двама от тримата основни футболисти продължават да са в лазарета. Зеедорф, който тренира вече с основната група се възстанови изцяло и е готов да излезе срещу Ливорно. Неста продължава да е недоволен, че не взе участие в голямото дерби, но травмата продължава да го тормози. Лекарите на отбора правят всичко възможно да го възстановят за Шампионската лига. Така, че в центъра на защитата ще видим взаимодействието между Тиаго Силва и Джузепе Фавали. Другият вариант - Каладзе отпадна, след като грузинецът не е включен дори в групата за мача. Фланговите защитници Замброта и Янкуловски се възстановиха от травмите, но ще започнат срещата на резервната скамейка. Тактическата постройка на Леонардо ще бъде 4-2-1-3, а може да експериментира и да изтегли Гатузо и Амброзини по-към крилата и напред, като така ще подложи на по-голям натиск гостите, но силата на Гатузо си е точно в центъра.

Всичките разпри между Косми и Спинели приключиха и президентът се предаде под натиска на треньора да бъде усилен отборът. Така официално Милан се съгласи с Ливорно да даде под аренда 20 годишния Ди Дженаро. Продължават преговорите с Тисоне от Сампдория и Траяно от Модена. За срещата поради контузии отпадат Милонико и Гаци, а поради наказания Алфонсо Де Лусия и Сантос Моцарт, така на вратата ще застане Бенуси. Татктическата постройка е 3-5-2 и показва ясно намеренията на тосканци да измъкнат поне точка.

Последните две загуби на Милан, отново отвориха пътя на критиците на Леонардо, още повече, че „росонерите" не успяха да отбележат гол при пораженията. Наистина, каква по-лоша ситуация от тази? Но ето, че домакинството срещу Ливорно е идеалният мач да бъдат накарани критиците да замълчат. По-добрият отбор е този на Милан. Отделно „росонерите" имат само две загуби у дома си и едната е срещу Интер. Просто няма как да бъде загубена тази среща.

Прогноза за: Милан - Ливорно 2:0


Последни 5 изиграни срещи:


Милан

10 януари Ювентус - Милан 0:3
13 януари Милан - Новара 2:1 (Купа на Италия)
17 януари Милан - Сиена 4:0
24 януари Интаер - Милан 2:0
27 януари Милан - Удинезе 0:1


Ливорно

20 декември Ливорно - сампдория 3:1
06 януари Лацио - Ливорно 4:1
10 януари Ливорно - Парма 2:1
16 януари Каляри -Ливорно 3:0
24 януари Ливорно - Наполи 0:2


Досегашни срещи:

Милан - Ливорно
9 мача
4 победи за Милан
4 равни
1 победа за Ливорно
Голова разлика: 14:6 за Милан


През сезона:

12 септември: Ливорно - Милан 0:0

 

Коефициенти от bet365:
Милан - 1.29
Равен - 5.00
Ливорно - 12.00


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217