Анонс на 20 кръг на Серия А


.

Анонс на 20 кръг на Серия  А

Futbol - TV Ви представя анонс на 20 кръг на италианската Серия А. Половината от първенството измина, така че навлизаме в неговата втора част, в която ще стане ясно дали Интер ще запази своята преднина пред Милан, а също така и кой ще успее да получи правото да представлява Италия в Шампионската Лига и Лига Европа, както и кои са изпадащите. Накратко, ние ще Ви представим шест от срещите в предстоящия кръг (останалите двубои са в отделни прогнози), сред които основно място заема Дербито на Юга между Наполи и Палермо, но и останалите срещи обещават да бъдат интригуващи.

 

Наполи - Палермо
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Дербито на Юга ни обещава една вълнуваща и незабравима нощ, в която страстите ще бъдат горещи, както са били винаги в двубоите между двата отбора. Още повече, че залогът е изключително голям.

Наполи започнаха сезона със загуба именно от Палермо и въпреки приличната селекция никой не предполагаше в началото, че отборът ще се превърне във фактор на Футболна Италия. В началото на октомври - след последната загуба от Рома на 4 октомври, за „партенопеите" Европа изглеждаше далечна мечта - 15 място и 4 инкасирани загуби. Веднага обаче последва треньорска рокада и на мястото на Донадони дойде Валтер Мазари. Последваха 12 срещи без загуба - оттогава всъщност неаполитанците нямат загуба във първенството и заемат 4 място вкласирането на Серия А! Е, през тази седмица бяха разгромени от едва дишащия отбор на Ювентус с 0:3, но това бе за Купата, а и по-голямата част от футболистите бяха от дублиращия отбор. Целта е повече от ясна - да се съхранят играчите за важния мач срещу Палермо и да се атакува третото място в класирането. Както се казва: Апетитът идва с яденето.

„За нас влизането в Европа е важна цел, но трябва да не изпадаме в еуфория защото кампанията е дълга и почти нищо не прави разликата между отборите. Групата е тежка и има 4-5 равностойни отбора", заяви наставникът на Неапол след загубата в сряда от Юве, който всъщност каза, че е доволен от играта на младите футболисти.

Палермо се изкачиха на седмо място в класирането и в последните си пет мача имат четири победи и един равен. Те също загубиха за Купата, но отборът излезе без някои титуляри, които бяха съхранени за дербито. Отборът няма загуба у дома си, но като гост се представя слабо и инкасира вече пет загуби навън, допускайки 14 гола. Но сицилианци успяха да изненадат Милан на 13 декември, триумфирайки с 2:0 на „Сан Сиро", така, че възможностите на футболистите на Делио Роси са наистина големи,само остава да си повярват.

Наполи излиза със схема 3-4-2-1. От отбора отпадат Сантакроче и Лавеси поради контузии, Кампагнаро е наказан, Де Зерби отпадна от групата.

Гостите от Палермо излизат с двама нападатели и постройка 4-3-1-2. Отпадат Брешано и Мчедлидзе поради контузии, наказани са Кайер и Карозиери. Отпаднаха от групата също така Адамо, Конти, Дави, Морганела, Тедеско, Сучи и Рубиньо.

Очаква ни много интересна среща. Една победа на Палермо ще ги изравни по точки със своя конкурент, но пък полетът на Наполи вече е твърде висок и те ще гонят също победата. На всичкото отгоре факторът домакинство в Италия е твърде важен все още. Бих заложил спокойно на домакините, но в нападения липсата на Лавеси е осезаема, също така известен дискомфорт ще чувства и отбраната заради отсъствието на Кампагнаро и Сантакроче. Това дава известни шансове на гостите и поради това аз бих се застраховал със знак за равенство.

Прогноза Наполи - Палермо 1:1

 

 

 

Сампдория - Катания
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Час: 16:00
Съдия: Емидио Морганти


Сампдория започнаха отлично първенството, постигнаха 4 победи и се заговори за спечелване на Скудетето. На 23 септември обаче последва отрезвяването във Флоренция и въпреки победата над Интер в следващия кръг, по-нататък отборът записа само две победи от осем мача и много срамна загуба от Ювентус с 1:5. В крайна сметка отборът е на 12 място с 26 точки и остават надеждите са класиране само вЛига Европа, ако разбира се генуезци се научат да печелят точки навън. За Сампдория (4-4-2) отпадат Кастелаци и Касиаторе поради контузии, както и Заури поради накзание.


Катания постигнаха първата си победа в осмия кръг, а следващата в 17-я! Само забележете над кого обаче - като гост на Ювентус. Това стана след като сицилианците се закотвиха на последното място и треньорът Джанлука Атзори бе сменен със Саниша Михайлович. Сърбинът постигна и втора победа, този път над Болоня и в момента Катамия се намира на точка от спасителният бряг и с много по-добри перспективи, отколкото преди месец. За Катания (4-4-3) отпадат Бариентос, Сциача, Делвекио и Маркезе поради контузии. Белучи и Карбони са наказани.

Островитяните излизат без основни играчи за тази среща, което навява на мисълта, че няма да успеят да се противопоставят успешно на своя съперник, който пък ги победи на 23 август в Сицилия.

Прогноза Сампдория - Катания 2:0

 

 


Рома - Дженоа
Стадион: "Олимпико", Рим
Час: 16:00
Съдия: Андреа Ромео


На старта на сезона Дженоа изглеждаше като фаворит срещу Рома. В много интересна среща между двата отбора генуезци победиха с 3:2, последваха още три победи (едната в Лига Европа), но след това отборът заигра като средняшки тим и в крайна сметка Дженоа сега са 11-ти с 27 точки,а техните противници заемат 5 място с 32 точки. Дженоа (3-4-3) излизат без Паладино, Палацио, Янкович и Кхаржа поради контузии.


Отборът на Рома след смяната на Спалети с Раниери влезе в нужните релси и зае мястото което му се полага. В момента „вълците" нямат загуба вече девет мача, а аромата от четвъртото място е много приятен, за което разбира се трябват победи. Рома излиза с Тони отпред и схема 4-2-3-1. От групата отпаднаха Тонето, Окаака и Тоти поради контузии, както и наказания Дони.

И двата отбора нямат особени кадрови проблеми, но това не е Рома от началото на сезона и в момента отборът върви уверено по правилния път. Предполагам, че и сега няма да сгреши. Победа за Рома, макар и много трудна.

Прогноза Рома - Дженоа 2:1

 

 

 

Аталанта - Лацио
Стадион: "Атлети Адзури", Бергамо
Час: 16:00
Съдия: Матео Трефолони


Новостите от лагера на Аталанта са, че имат вече трети треньор - след Грегучи и Конте, на 7 януари намиращият се на предпоследно място бергамски тим пое Бортоло Мути. Той няма да разчита обаче на Барето и Манфредини, които са наказани,както и на Гарицс, който е наказан.

Трябва да отбележим, че Флокари от Лацио започна да бележи във всеки мач: три гола в Серия А, плюс гол срещу Палермо за Купата. А ето идва и срещата срещу Аталанта, отборът в който той заблестя и стана известен за футбола. От групата отпадат обаче Манфредини, Матузалем и Фоджиа поради контузии, Мегни ( КАН) и Коларов, който е наказан.

И двата отбора се нуждаят страшно много от точки: Лацио за да не поеме към Серия Б, а Аталанта за да се измъкне от зоната на изпадащите. Бергамци взеха повече точки като гости отколкото като домакини, но пък посрещаха у дома си отбори от първата половина на таблицата. Тежък и непредсказуем мач, който ако може трябва да се играе като троен. Слагам единица само заради домакинското предимство на Аталанта.

Прогноза: Аталаната - Лацио 2:1


Парма - Удинезе
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Час: 16:00
Съдия: Леонардо Баракани

Новакът Парма беше с апетити по едно време за промоция за третото място и се беше наточил да измести иттам Ювентус, но това не става след катодо пускаш да бъдеш победен от прекия си конкурент у дома. В последните три мача „пармезаните" имат три загуби и по- реалистично е да помислят за Лига Европа. Манцони и Палоши саконтузени, Панучи е наказан. Тактическа постройка : 3-5-2, с Божинов отдясно на атаката.

Удинезе са в борба за оцеляване. Най-слабият гост и заедно с вечния си съперник Болоня са единствените без победа навън.Паскуле Марино няма да разчита на Ободо, Сигуериа, Зимлинг, Ромеро, Домизи(контузени), Асамоа (КАН) и Инлер, койтое наказан.

В срещата между двата отбора в началото на сезона Удинезе се добраха с два гола на Ди Натале до равенството. Сега обаче предимството на домакини го няма и ще бъде трудно да се противопоставят на своите домакини. Предвиждам победа за Парма, които след три загуби трябва да направят нещо.

Прогноза : Парма - Удинезе 2:0

 

 

 

Фиорентина - Болоня
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Не може да не се възхитим на работата на Прандели. Като оставим това,че отборът му излезе от груповата фаза на Шампионската Лига, представянето впървенството също е силно и „ла виола" имат шансове отново да играят догодина в най-силният клубен турнир на Стария континент. Освен това той показа добра работа с млади таланти - Йоветич и Кузманович, успя да привлече и Ляич, който Юнайтед изтърваха. Продаде Мело, но запази Варгас, Маркиони, Монтоливо и Донадел, което дава не толкова резултат, колкото перспектива. Срещу Болоня обаче няма да излязат поради контузии Йоветич и Занети, наказани са Кастильо и Донадел. Тактическа схема : 4-2-3-1.

Болоня са без победа като гости, на точка са от зоната на изпадащите и са един от отборите, които трудно бележат голове. Мутарели и Апиах са с контузии, наказан е Несуно. Тактическата схема е 4-4-1-1.

Срещи като тази просто трябва да бъде спечелена от Фиорентина. Болоня са аутсайдери, но в никакъв случай няма да се предадат. Гостите ще се отбраняват с всички възможни средства за да измъкнат точката, но мисля, че пътят към вратата ще бъде намерен от домакините и макар и трудно, те ще победят.

Прогноза Фиорентина - Болоня 1:0


НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
134