Интер надви Сиена в драма (видео)


.

Интер надви Сиена в драма (видео)

В изключително напрегнат двубой, изпълнен с куп обрати шампионът на Италия Интер победи с 4:3 последния в класирането Сиена и увеличи шансовете си за нова титла. До 88-ата минута Интер губеше с 2:3, но в края наложи волята си, за да увеличи аванса си преди неделното дерби между Ювентус и Милан.

Сиена поведе след чудесен гол на Масимо Макароне, който се с мощен удар от около 25 метра опъна мрежата зад Сезар. В 24-ата бившият нападател на Дженоа Диего Милито с удар в долния ъгъл изравни след добър пас на Снайдер.

В 36-ата самият Снайдер даде аванс на “нерадзурите” с гол от пряк свободен удар, отсъден за фаул срещу Станкович. Спокойствието на домакините не трая дълго, тъй като само 1 минути по-късно  Екдал възстанови равенството след пас на Регналдо.

В 66-ата се случи най-неочакваното като Сиена отново поведе. Макароне вкара вторият си гол в мача след тройна комбинация между него Екдал и Регналдо, която му даде шанс да простреля Сезар.

Минутите постепенно изтичаха и сензацията бе близо. Тимът на Моуриньо обаче не сбърка. В 88-ата минута се разписа отново Снайдер и отново от фаул, този път от около 30 метра. В даденото от съдията продължение Пандев намери резервата Самуел и аржентинецът взриви “Джузепе Меаца”.

Победата дава аванс от 11 точки на Интер пред Милан, но “росонерите” са изиграли 2 мача по-малко. Сиена остава на дъното, въпреки смелата си игра.

Видео: Тук

  Сподели
128