Милан - Сасуоло: Росонерите отново няма да победят злия си гений


Н. Гавазов

Милан - Сасуоло: Росонерите отново няма да победят злия си гений

Милан - Сасуоло
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 13.01.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Дино Томази

В рамките на осминафиналите за Купата на Италия Милан посреща Сасуоло. Ако "росонерите" имаха право да си избират съперник, те вероятно щяха да се спрат на всеки друг тим, включително и на Сампдория и Лацио, вместо скромния Сасуоло. Причината е, че за последните 12 месеца "неровердите" нанесоха две поражения на Милан, вкарвайки седем гола в три мача. Съвсем скоро двата тима се срещнаха един с друг в рамките на националния шампионат и "зелените" се наложиха с 2:1 над миланци на "Сан Сиро".

Днешната среща идва два дни след двубоите през уикенда. Милан гостува на Торино, показвайки футбол с две лица - хората на Индзаги доминираха през първата част и поведоха в резултата, но след почивката трябваше да се борят дори за точката. Разбира се, тук много натежа червеният картон на Де Шилио, но така или иначе миланци не за първи път играят непостоянно през този сезон.

Общото представяне на Сасуоло може да бъде определено като стабилно. "Зелените" дори когато губят показват борбена и добра игра, пресирайки съперника си по всички части на терена. През уикенда хората на Еузебио Ди Франческо посрещнаха Удинезе и въпреки, че поведоха в резултата, не успяха да запазят преднината си. Както винаги досега, слабото място на домакините се оказа защитата и по такъв начин Сасуоло изпусна възможността да настигне днешния си съперник в таблицата за класиране.

Предполага се, че Милан едва ли ще проведе мача с основния си състав. След уморителното пътуване до Торино някои футболисти ще получат почивка и възможност да се възстановят за срещата с Аталанта, която трябва задължително да бъде спечелена. Очаква се за първи път от октомври на вратата да застане Кристиан Абиати. Вероятно в центъра на защитата ще видим Алекс и Сапата, а в средата на терена вероятно Андреа Поли.

Заявката на гостите е съставена от водещи играчи, а и Ди Франческо няма голям избор за ротации, освен това натискът върху тима не е толкова голям - Сасуоло не се бори за евротурнирите, като единствената задача пред тима е да се спаси от изпадане, а изглежда, че това ще бъде изпълнено, тъй като "зелените" се намират на девет точки от опасната зона.

Победителят в днешният мач ще срещне по-силния от двойката Торино - Лацио. Предполага се, че домакините ще се постараят да продължат напред, като въпросът е дали хората на Индзаги са си научили урока от последната среща със Сасуоло. Най-вероятно да, но въпреки това се очаква напълно равностоен мач, в който гостите ще се бият до последно. Отчитайки факта, че "росонерите" ще са без някои водещи играчи и това, че "зелените" са биткаджийски отбор, не е изключено да Милан отново да не победи съперника си. Нереалистично изглежда второ поредно поражение за "миланци", така че най-вероятно щ видим едно бойко реми.

Прогноза: Милан - Сасуоло 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Милан:

14 декември Милан - Наполи 2:0 (Серия А)
20 декември Рома - Милан 0:0 (Серия А)
30 декември Реал Мадрид - Милан 2:4 (Приятелска среща)
06 януари Милан - Сасуоло 1:2 (Серия А)
10 януари Торино - Милан 1:1 (Серия А)

Сасуоло:

06 декември Рома - Сасуоло 2:2 (Серия А)
13 декември Палермо - Сасуоло 2:1 (Серия А)
20 декември Сасуоло - Чезена 1:1 (Серия А)
06 януари Милан - Сасуоло 1:2 (Серия А)
10 януари Сасуоло - Удинезе 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Милан - Сасуоло

3 срещи
1 победа за Милан
0 равенства
2 победи за Сасуоло
Голова Разлика: 7:6 за Сасуоло

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161