Ювентус надви Интер в дербито на Италия (видео)


.

Ювентус надви Интер в дербито на Италия (видео)

Отборът на Ювентус победи Интер с 2:1 на собствения си стадион "Олимпико" в Торино в дерби сблъсък от 15-ия кръг на италианската Сериа А. Попаденията за "бианконерите" реализираха Алесандро Дел Пиеро в 21-ата и Клаудио Маркизио в 58-ата минути на двубоя. Точен за "нерадзурите" пък бе Самуел Ето'О в 26-ата минута на срещата. Така "старата госпожа" върна интригата в челото на таблицата, като вече изостава само на 5 точки от днешния си съперник, който засега остава начело в таблицата.

В 5-ата минута Амаури свали топката с гърди към Сисоко, който стреля акробатично, но твърде слабо, за да затрудни Жулио Сезар. В 12-ата минута след едно центриране от ъглов удар Джорджо Киелини опита да преодолее Сезар с технично отиграване с пета, но бразилският страж на "нерадзурите" улови без проблеми. В 21-ата минута след едно центриране от фаул на Диего, Алесандро Дел Пиеро засече топката с крак и откри резултата в полза на "старата госпожа".

"Нерадзурите" реагираха като попарение и 5 минути по-късно успяха да възстановят равенството чрез Самуел Ето'О, който засече по великолепен начин с глава центриране на Деян Станкович. Преди това пък вратаря на домакините Джанлуиджи Буфон трябваше да се намесва след хубав удар на Валтер Самуел с глава.

До края на първото полувреме играта бе равностойна, като головите положения пред двете врати липсваха. Така двата тима се оттеглиха на почивка при равенство - 1:1.

В 53-ата минута Валтер Самуел опита много красиво изпълнние с задна ножица, но топката попадна право в ръцете на Буфон. В ответната атака Диего от домакините стреля по земя, но Сезар улови без проблеми.

В 58-ата минута отборът на Ювентус успя да поведе отново в резултата. Сисоко стреля от границата на казателното поле, Сезар изби, но топката попадна в краката на Клаудио Маркизио, който залъга добре Валтер Самуел и след това копна топката над Жулио Сезар за 2:1.

Четири минути по-късно бившият халф на Вердер (Бремен) Диего отправи хубав изстрел по земя, но този път Сезар нямаше проблеми и улови. В 69-ата минута след центриране от корнер на Балотели, Естебан Камбиясо игра с глава, но топката премина високо над вратата на Буфон.

До края на срещата възспитаниците на Жосе Моуриньо опитаха да стигнат до равенството, но така и не успяха и в крайна сметка Ювентус спечели дербито с 2:1. 

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
167