Ювентус с пестелива победа над Удинезе (видео)


.

Ювентус с пестелива победа над Удинезе (видео)

Ювентус постигна много трудна, на заслужена победа срещу Удинезе като домакин в последен мач от 13-ия кръг на италианската Сериа А. Двубоят се игра на стадион "Олимпико" в Торино, а единственото попадение в мача бе дело на Фабио Гросо в 51-та минута. С този си успех торинци се върнаха на второ място във временното класиране на пет точки от лидера Интер. Тимът на Удинезе пък остава на 14-ата позиция с 15 пункта.

Първото полувреме мина изцяло под диктовката на домакините от Ювентус, но те така и не успяваха да вкарат гол във вратата на Удинезе. Вратаря на "фриуланите" Ханданович трябваше да парира ударите на бразилският плеймейкар Диего, младокът Джовинко и бразилският нападател Амаури.

Отборът на Удинезе сътвори първата си по-сериозна опасност чак в 43-ата минута, когато Д’Агостино стреля от границата на пеналта, но ударът му бе блокиран, а топката попадна в краката на Исла. Халфът на Удинезе стреля веднага и прати коженото кълбо в мрежата зад Буфон, но попадението бе отменено от съдията заради засада на последния. Така двата тима се оттеглиха на почивка при нулево равенство.

Ювентус започна вихрено втората част и логично в 51-ата минута успя да открие резултата. Поулсен изведе с хубав пас Касерес по десния фланг, бившият защитник на Барселона подаде топката от воле в малкия пеналт, където Фабио Гросо, също от воле, разстреля Ханданович за 1:0 в полза на "бианконерите".

След този гол в игра се появи любимецът на тифозите на „старата госпожа” Алесандро Дел Пиеро, който дълго време лекуваше травма. В 64-ата минута именно Дел Пиеро центрира остро в полето на Удинезе, Ханданович боксира, но топката попадна в краката на Сисоко. Малиецът стреля силно от границата на наказателното поле, а ударът му премина на сантиметри над напречната греда. В 80-а минута Диего стреля от границата на пеналта, но Ханданович спаси. В даденото от рефера продължение Запата можеше да изравни резултата, но ударът му от точката за изпълнение на дузпи бе спасен по блестящ начин от Буфон.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
130