Интер премина без проблеми през Ливорно и увеличи преднината си пред Ювентус (видео)


.

Интер премина без проблеми през Ливорно и увеличи преднината си пред Ювентус (видео)

Отборът на Интер победи Ливорно с 2:0 като гост в мач от 11-ия кръг на Серия А. Головете за "нерадзурите" отбелязаха Диего Милито и Дъглас Майкон съответно в 49-ата и 80-ата минути на двубоя.

Наставникът на Интер Жозе Моуриньо бе решил да даде почивка на доста от титулярите си, за да ги запази за предстоящото гостуване на Динамо Киев в Шампионската лига. Липсата на тези ключови фигури в отбора на Интер даде своето отражение и Ливорно беше напълно равностоен на "нерадзурите". Неприятна новина за Интер бе контузията която получи Съли Мунтари в 27-ата минута, а на негово място в игра се появи Естебан камбиясо. Осем минути преди края на първата част Кандрева стреля от фаул, но Жулио Сезар спаси ударът му. В 42-ата минута Патрик Виейра бе изведен от Диего Милито сам срещу стража на домакините, но французинът не успя да намери очертанията на вратата. В самото начало на втората част обаче Интер поведе в резултата. Диего Милито в 49-ата минута получи хубав пас от Деян Станкович в наказателното поле и аржентинският стрелец с премерен удар матира Франческо Бенуси за 0:1. Малко по-късно Ливорно имаше шанс да изравни, но далечен удар на Витале премина над напречната греда. В 73-ата минута пък Франческо Тавано се измъкна зад защитата на Интер и отправи удар, който мина встрани от вратата. В 80-ата минута на срещата при бърза контраатака Майкон получи пас от Патрик Виейра, който пробяга с топката в крака цялата половина на Ливорно и с техничен удар от около 17 метра оформи крайното 0:2. До края на срещата момчетата на Серсе Козми се втурнаха в атака, за да търсят поне един гол във вратата на гостите, но освен до един удар на Кандрева, който бе отразен от бразилският страж на Интер до нещо повече не се стигна.

По този начин момчетата на Жозе Моуриньо вече са с актив от 28 точки и продължават да са лидери в италианската Серия А, като имат преднина от 7 точки пред вторите във временното класирането Ювентус. Ливорно пък остана в зоната на изпадащите на 18-то място с актив от 9
пункта.

Видео: Тук


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
133