Кои са 11-те топтрансфера в Серия A?


А. Павлов

Кои са 11-те топтрансфера в Серия A?

Досега през лятото отборите от Серия A отделиха 274 милиона, 503 хиляди и 842 евро, за да си осигурят нови попълнения. От друга страна, по сметките на италианските клубове бяха преведени 285 милиона и 850 хиляди евро от пласирането на играчи в други тимове. Така балансът от трансферната дейност на отборите от италианския елит е положителен - излишък от 11 милиона, 346 хиляди и 158 евро. Заедно с Примера дивисион Серия A е другото водещо първенство на Стария континент, където тимовете са на зелено от участието си на трансферния пазар. Клубовете в италианския шампионат пък са номер едно сред всички първенства в Европа по размера на разходите за привличането на нови футболисти и по големината на приходите от продажбата на играчи в други отбори.

Почти двайсет процента от средствата, които италианските клубове получиха от продажбата на играчи, дойдоха след преминаването на Тиаго Силва и Златан Ибрахимович в Пари Сен Жермен. Двамата футболисти се присъединиха от Милан към парижкия клуб за сумата от 63 милиона евро. Затова не е изненадващ фактът, че "росонерите" са отборът в Серия A, който припечели най-много от пласирането на футболисти в други клубове. В касата на Милан, освен 63-те милиона за Силва и Ибрахимович, постъпиха и още 500 хиляди евро от преотстъпването на Тайе Тайво в Динамо Киев. В противовес на това римският Лацио засега не е получил нито цент от трансфери на свои играчи в други отбори. Шампионът на Италия Ювентус пък се прояви като най-разточителния тим на трансферния пазар, изразходвайки 45 милиона и 950 хиляди евро за привличането на нови състезатели, докато Лацио и Сиена продължават да бъдат напълно пасивни в отделянето на средства за лятна селекция.

Без съмнение по отношение на трансферите в Италия настоящото лято е едно от най-вълнуващите след последните години, в които клубовете от калчото предпочитаха да не рискуват със закупуването на скъпи придобивки. Логично интересни сделки не липсваха, като в следващите редове от Futbol TV ще Ви запознаем с 11-те топтрансфера в Серия A дотук през летния трансферен период. Това е четвъртото издание от нашата рубрика, свързана с най-значимите сделки в най-силните европейски шампионати, като до момента вече публикувахме материалите за 11-те топтрансфера в Бундеслигата, във Висшата лига и Примера дивисион.

11-те топтрансфера в Серия A до този момент от летния трансферен прозорец:


1. Пауло Дибала от Институто Кордоба в Палермо за сумата от 12 милиона евро.

2. Матия Дестро от Дженоа в Рома за сумата от 11,5 милиона евро.

3. Едуардо Варгас от Универсидад де Чили в Наполи за сумата от 11,4 милиона евро.

4. Себастиан Джовинко от Парма в Ювентус за сумата от 11 милиона евро.

5. Фреди Гуарин от Порто в Интер за сумата от 11 милиона евро.

6. Родриго Паласио от Дженоа в Интер за сумата от 10,5 милиона евро.

7. Маурисио Исла от Удинезе в Ювентус за сумата от 9,4 милиона евро.

8. Квадво Асамоа от Удинезе в Ювентус за сумата от 9 милиона евро.

9. Алберто Акуилани от Ливърпул във Фиорентина за сумата от 8,85 милиона евро.

10. Мартин Касерес от Севиля в Ювентус за сумата от 8 милиона евро.

11. Валон Бехрами от Фиорентина в Наполи за сумата от 8 милиона евро.

Заб.: В класацията са поместени само трансфери на играчи, които остават или идват в Серия A, а не на такива, които преминават в отбори извън италианския елит.

  Сподели
178