Фьолер: Очаквах, че Клозе ще блесне


Н. Гавазов

Фьолер: Очаквах, че Клозе ще блесне

Бившият нападател на Рома Руди Фьолер е изненадан от това колко добре Мирослав Клозе се справя с новите условия на живот в Лацио. Както е известно, 33-годишният се присъедини към столичния тим през лятото, след като му изтече договора с Байерн Мюнхен. Националът на Германия пристигна в Рим, след като беше вкарал само четири гола за Байерн през предишните два сезона, но той вече надхвърли това постижение с шест попадения в десет мач в Серия А.

„Защо трябва да се изненадвате? Клозе е отличен нападател, и е напълно нормално, че той ще се справят добре в Италия. Големите нападателите си остават страхотни нападатели във времето и те никога не губят своят усет към гола. Миро има някои невероятни години в кариерата си и той е носител на многобройни отличия с Байерн Мюнхен. Сега той може би намери друг голям клуб, под формата на Лацио и той ще продължи да се справят добре", заяви Фьолер за Corriere dello Sport.

"Не е тайна, че имаше много немски нападатели в Италия, а първенството в Серия А ни помогна много. Всички ние вкарвахме много голове за Германия. Който си е добър футболист, той може да играе във всяка една добра лига - Германия, Италия, Англия. Признахте, че нашето първенство не е по-различно от Серия А.

 

  Сподели
140