Липи: Наполи е длъжен да спечели Скудетото


Н. Гавазов

Липи: Наполи е длъжен да спечели Скудетото

Бившият старши-треньор на националния отбор на Италия Марчело Липи е убеден в това, че в сегашния сезон Наполи е в състояние да се включи в борбата за Скудетото. Както е известно, миналата година хората на Валтер Мадзари завършиха трети, но през лятото „партенопеите" подсилиха всички линии в отбора, освен това успяха да запазят своите лидери.

„Наполи трябва да се постарае да спечели титлата. Аз вече няколко пъти казах, че „адзурите" заедно с Милан имат преимущество пред останалите отбори. Освен това те запазиха треньорите си. Съперниците им за титлата също са много стойностни и достойни отбори, но недостатъка им е, че смениха своите наставници", заяви Липи за Radio Kiss Kiss.

"Наполи проведе грамотна трансферна политика, разширявайки своя състав с добри попълнения. Сега Валтер Мадзари може спокойно да провежда ротация в отбора и само трябва да разпредели правилно силите за мачовете в Серия А и Шампионска лига. Този отбор е изграждан вече в продължение на няколко години и аз го виждам не само като шампион, но и с много добро представяне на международната арена", допълва специалистът.

 

  Сподели
123