Рома потвърди, че Де Роси остава мениджър


И. Ангелов

Рома потвърди, че Де Роси остава мениджър

Рома потвърди, че клубната легенда Даниеле Де Роси ще остане мениджър и след края на този сезон. През февруари "джалоросите" подписаха договор с Де Роси до края на сезона, а сега потвърдиха, че са продължили с 40-годишния специалист, тъй като искат той да остане в клуба и през следващия сезон и в "обозримо бъдеще".

Де Роси замени Жозе Моуриньо и пое отбор, който беше на девето място в класирането на Серия А. След серия от седем мача без поражение в лигата Рома се изкачи до пето място в класирането под ръководството на бившия италиански национал. Освен това те се класираха за полуфинала на Лига Европа, след като победиха Милан на четвъртфинала.

Преди сблъсъка с Милан Де Роси заяви [чрез RomaPress]: "Обявлението? То означава, че аз съм тук, за да остана и да продължа да изпълнявам функциите на старши треньор на Рома. Това е и начин да кажа, че не всичко зависи от тази вечер. За мен това е огромен стимул и ми дава увереност.

"Аз и моят щаб убедихме президента за 3 месеца и това, че го обявяваме преди този мач, е гигантска демонстрация на доверие. Не съм имал време да отпразнувам това, защото умът ми е съсредоточен единствено върху Милан".

Сега Рома ще играе в понеделник, 22 април, когато ще приеме намиращия се във форма отбор на Болоня в Серия А, като ще се стреми да превземе отбора на Тиаго Мота за последните места в Шампионската лига.

  Сподели
74