Интер продължава наказателната си акция


FUTBOL-TV

Интер продължава наказателната си акция

Лаутаро Мартинес не може да спре да бележи. Аржентинският нападател наниза две попадения при успеха с 4:0 за Интер в гостуването на Лече. За Мартинес това бяха голове №21 и №22 в Серия "А" от началото на сезона, което е рекорд за него. Световният шампион има вече 101 попадения в Калчото след трансфера си от Расинг през 2018-а.

“Нерадзурите" поведоха в резултата в 15-ата минута, когато именно Аслани пусна пас за Лаутаро, който догони топката и я прати в противниковата мрежа с удар по земя. 

Интер удвоиха преднината си в 54-ата минута, когато Алексис Санчес комбинира на двойно подаване с Мартинес. Чилиецът получи топката по дясното крило и сви за Давиде Фратези, който се разписа.

Само две минути по-късно Интер стигна и до трети гол при своя светкавична контраатака, като Фратези изведе Мартинес, който от близко разстояние чукна топката във вратата, за да направи резултата 3:0.

В следващите минути Пиколи и Ламек Банда също не намериха целта за домакините. За сметка на това в 67-ата минута Стефан де Фрай отбеляза четвъртото попадение на Интер, след като се раписа с глава при центриране от корнер на Федерико Димарко. 

С победата Интер събра 66 точки на върха в класирането на Серия "А". Тимът на Симоне Индзаги има девет точки аванс пред втория Юве и е с мач по-малко. Лече е 14-и с 24 пункта.

  Сподели
148