Лацио взе голямото дерби на Рим


FUTBOL-TV

Лацио взе голямото дерби на Рим

Лацио се наложи над Рома с минималното 1:0 на "Олимпико“ в голямото римско дерби, което определи втория полуфиналист в турнира за Купата на Италия.

Още в осмата минута се стигна до спорна ситуация след възможен фал на Джанлука Манчини срещу Кастейянос в наказателното поле, но след бърза проверка с ВАР не се стигна до дузпа.

Като изключим това, друго интересно почти не се случи през първото полувреме.

През втората част бе различно. Още в началните минути се стигна до корнер, като Кастеянос се стовари на земята след единоборство със защитника на "вълците" Хойсен. Ситуацията бе преразгледана от ВАР, а главният съдия сам я видя на монитора край тъчлинията, след което посочи бялата точка. Матия Дзакани застана зад топката и успя да реализира в 51-ата минута.

В 57-ата минута Весино можеше да удвои преднината на тима, но Патрисио излезе и отрази удара му, а добавката на Дзакани беше блокирана. Малко по-късно последва пропуск на Пелегрини.

В заключителните минути на редовното време треньорът на вратарите на Рома – Нуно Сантош беше изгонен заради протест срещу съдията.

В 87-ата минута Педро бе близо до гола, но Мандас успя да спаси неговия изстрел от воле. В добавеното време Педро получи втори жълт картон и остави тима си с човек по-малко. Малко след това Лукаку бе близо до гола, но нямаше късмет.

  Сподели
201