Интер едва измъкна трите точки срещу аутсайдер (видео)


FUTBOL-TV

Интер едва измъкна трите точки срещу аутсайдер (видео)

Давиде Фратези вкара в третата минута на добавеното време, а Верона пропусна дузпа с последния шут в мача и Интер победи с 2:1 "жълто-сините" в изключително драматичен мач от 19-ия кръг на италианското първенство по футбол.

Интер е лидер в класирането с 48 точки и пет повече от Ювентус, който гостува на Салернитана в неделя.

Лаутаро Мартинес вкара 16-ия си гол от 17 мача в Серия А в 13-ата минута, когато получи подаване зад гърба на защитата от Хенрих Мхитарян и преодоля с лекота вратаря на гостите. Второ попадение на аржентинеца бе отменено след почивката, а Верона се възползва от това и стигна до изравняване. В 74-та минута Тома Анри получи центриране от Онджей Дуда и засече топката с коляно, изпращайки я във вратата на Интер за 1:1.

Интер поведе отново в третата минута на добавеното време. Шут на Алесандро Бастони се отклони от напречната греда, а топката се върна пред наказателното поле и Николо Барела също пробва късмета си от далечно разстояние. Този удар бе спрян от вратаря Лоренцо Монтипо, но Давиде Фратези чакаше на добавка и вкара за 2:1.

Верона все пак имаше достатъчно време за финален натиск. В седмата минута на добавеното време гостите получиха статично положение, а за скачане се нареди и вратарят им. Интер обаче спечели топката и Барела и Алексис Санчес се озоваха сами срещу вратата. Вместо да вкара с най-лесния удар в кариерата си обаче, Барела потърси пак за чилиеца и притичал защитник на Верона изби топката на шпагат от краката му.

В крайна сметка това разиграване се оказа и дисквалифицирано, тъй като при центрирането в наказателното поле на Интер е имало нарушение на Матео Дармиан, видяно по-късно от ВАР. Зад топката в десетата минута на добавеното време застана Анри, който удари дясната странична греда.

Така Верона се смъкна под чертата на изпадащите при равенство в точките със 17-ия в класирането Каляри.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
197