Осимен герой за Наполи при успех над Каляри


FUTBOL-TV

Осимен герой за Наполи при успех над Каляри

Виктор Осимен отново показа, че има изключително важна роля за отбора на Наполи, след като вкара гол и подаде за още един при успеха с 2:1 на шампионите над Каляри. Това е първи успех за неаполитанците от три мача насам, а с новите три точки те събират 27 и се придвижиха от 6-о на 4-о място. Гостите от Каляри са на 16-а позиция с 13.

Началото на срещата се забави с близо 30 минути заради силен вятър, който откърти част от покрива на стадион "Диего Марадона", а организацията трябваше да бъде подобрена, за да могат всички привърженици да заемат местата си.

Иначе футболистите излязоха с черни ленти на ръкавите в памет на починалия през седмицата легендарен бивш футболист Антонио Юлиано. "Партенопеите", какъвто е прякорът на Наполи, си гарантираха участие на осминафинал в Шампионската лига, но в Серия А трябваше да увеличат оборотите, за да се върнат в челните места. Каляри пък дойдоха с повишено настроение, след като миналата седмица биха Сасуоло в добавеното време.

Осимен и Xвича Кварацкхелия създадоха първата голова възможност в мача, но ударът на нигериеца беше уловен от вратаря Симоне Скуфет. До края на първото полувреме Едоардо Голданига на два пъти блокира опасни изстрели на неудържимия днес Осимен. В 29-ата минута след изпълнение на фаул от Матео Политано, Амир Рахмани стреля с глава, но топката се отби в горната греда.

Натискът на Наполи не стихна и след почивката, но безизходицата най-накрая беше преодоляна в 69-ата минута. Марио Руи при завръщането си от контузия центрира отляво за извисяващия се Осимен, чийто удар с глава от 6-7 метра влезе. Скуфет направи всичко възможно, като го парира от упор в гредата, но оттам топката се спря в мрежата.

Мачът изненадващо се оживи и Каляри вдигна темпото, за да изравни чрез Леонардо Паволети, завършил атака от дясно през трима души. Три минути след това – в 75-ата минута Наполи възстанови предимството си с изключителна работа на Осимен. Нигериецът увлече шестима играчи около себе си, докато жонглираше с гърди и коляно с гръб към вратата, успя да се обърне и да върне паса към Кварацхелия. Грузинецът стреля без да бъде притеснен към далечната греда и вкара за 2:1.

В 82-ата минута Политано също вкара топката във вратата на сардинците, но попадението беше отменено заради засада на Осимен.

  Сподели
137