Директор на Наполи: Реферът имаше лош ден в мача с Интер


Н. Гавазов

 Директор на Наполи: Реферът имаше лош ден в мача с Интер

Спортният директор на Наполи Мауро Мелузо разкритикува работата на реферите в мача с Интер (0:3) от Серия А.

"Мадзари избра да не коментира, защото искаме той да остане в техническата зона. Те искаха той да не прави определени изявления, които биха могли да му навлекат проблеми. Много сме недоволни и смятаме, че ние и нашите фенове не заслужаваме такова отношение. Имаше чувството, че реферът и VAR имат лош ден, което разбира се може да се случи на всеки.

Първият гол отне вятъра от платната ни. Фаулът в нападение срещу Лоботка бе очевиден. Това изискваше незабавна намеса на рефера, дори и без помощта на VAR, тъй като всичко бе очевидно.

Вторият инцидент, при който отново бяхме наказани, бе дузпа, която не беше дадена след фаул срещу Осимен. Бил съм и играч: като те ударят в ахилесовото сухожилие, губиш равновесие и падаш. Очевидно това е нарушение, което трябва да се наказва с дузпа.

Ние не сме теоретици на конспирацията и не смятаме, че има някакъв скрит мотив зад това, освен лош ден за реферите. Трябва обаче да го отбележим, защото е разочароващо да претърпим толкова тежко поражение пред нашите фенове. Това не е оправдание, но липсата на такъв гол наистина ни повлия. Честно казано бях озадачен от работата на рефера.

Загубихме от голям отбор като Интер, но като цяло сме доволни от играта, защото Наполи даде всичко от себе си. Ето защо се ядосваме толкова много, защото не заслужаваме това отношение. Както казах, ние не търсим оправдания, но за съжаление, когато играеш срещу големи клубове като Интер, това несъответствие в отношението ще бъде решаващо“, заяви Мелузо.

  Сподели
203