Наполи определи цена на Осимен


Н. Гавазов

 Наполи определи цена на Осимен

Наполи постигна решение относно исканата цена за Виктор Осимен, съобщава Il Mattino.

Откакто пристигна в Неапол през 2020 г., нападателят продължи да се радва на страхотен престой, като отбеляза 65 гола и направи 16 асистенции от 112 изяви във всички състезания.

Голяма част от тези попадения дойдоха по време на кампанията на Наполи за спечелването на титлата в Серия А през 2022-23 г., слагайки край на чакането от повече от три десетилетия, за да вдигне трофея.

Въпреки това, с различен треньор начело и вече осем точки изоставане от лидера Интер в класирането, има различно настроение на "Стадио Диего Армандо Марадона" този сезон.

Това включва ситуацията с Осимен, който, въпреки че все още оказва влияние, е изправен пред постоянни спекулации относно бъдещето си и е бил обект на две обидни публикации от екипа на клуба в социалните медии в последно време.

С оставащи малко повече от 19 месеца от договора му, скоро ще трябва да се вземе решение относно следващия ход от всички страни.

В момент, когато се говори, че Осимен няма голям интерес към подновяване, президентът на Наполи Аурелио Де Лаурентис е готов да играе твърдо за продажба, настоявайки да спечели 80-те милиона евро, които плати преди повече от три години.

Такива като Челси и Арсенал - предполагаеми почитатели на 24-годишния футболист - винаги са били наясно, че ще струва повече от тази сума, за да подпишат с Осимен през януари или следващото лято.

Според Il Mattino, Де Лаурентис в момента настоява да получи 150 милиона евро (130,06 милиона паунда) за звездата си.

Как някой от неговите ухажори ще реагира на тази позиция, остава да видим, тъй като наскоро се появиха информации, че Челси планира да направи трансфер през януари.

Съсобствениците Тод Боели  и Clearlake Capital не са в позиция, в която могат да си позволят тази такса поради ограничения от финансовия феурплей, освен ако не направят редица продажби, за да компенсират тази цифра.

От гледна точка на Арсенал тази позиция автоматично ще ги изключи от битката и вече се предполага, че "артилеристите"  дават приоритет на други позиции в началото на 2024 г.

Въпреки че Де Лаурентис иска да осъществи един от най-големите трансфери в историята, позицията на Наполи значително ще отслабне, ако стигнат до следващото лято, без Освенхен да планира подновяване.

  Сподели
231