Класика от Алегри: Юве минимално победи Фиорентина


Н. Гавазов

Класика от Алегри: Юве минимално победи Фиорентина

В неделя, 5 ноември, на "Стадио Артемио Франки"  във Флоренция се проведе мачът от 11-ия кръг на италианската Серия А, в който Ювентус гостува на Фиорентина.

Много бързо тимът на Масимилиано Алегри си проправи път с ранен гол.

При атака топката се озова на левия фланг при Филип Костич, който след това даде пас към наказателното поле, където Фабио Мирети със слабо докосване прати топката в мрежата на вратата на "виолетовите".

След това "Старата дама", след като нанесе единствения си удар за цялото полувреме, се отдръпна в сляпа защита, която на практика бе невъзможно да бъде пробита.

Очаквано момчетата на Виченцо Италиано взеха инициативата, като отбелязаха дванадесет удара към вратата на гостите в първите 45 минути. Само три от тях обаче смутиха Войчех Шчесни.

След почивката ситуацията изобщо не се промени. Изразът "Едни не искаха, други не можеха“ бе идеален за тази ситуация. Колкото и удари да отправиха флорентинци, почти всички бяха или блокирани, или летяха накъдето и да е, но не и към вратата.

В крайна сметка Ювентус се възползва от поражението на Милан и си осигури второто място в таблицата на италианското първенство, след като вече спечели 26 точки. Фиорентина пък се смъкна на осмо място със 17 точки.

  Сподели
190