Локатели донесе първа победа на Юве над Милан от 6 мача


Н. Гавазов

Локатели донесе първа победа на Юве над Милан от 6 мача

Италианският футбол напоследък е раздиран от скандали, защото местната прокуратура се зае с него и постепенно разклаща позициите на всеки един от клубовете. Футболът на Апенинския полуостров обаче не спира да се играе заради това, така че наблюдаваме постепенно оформяне на група от лидери в Серия А.

Милан и Ювентус - величието на този двубой се усеща още при първия поглед към имената на тези два отбора. А четирите точки в полза на "росонерите" само насърчиха "бианконерите" да посетят европейската столица на модата единствено в името на победата, въпреки че "зебрите" за последно постигнаха подобен резултат на тази арена преди повече от две години и половина.

Що се отнася до централния мач във вечерния блок, отчетеният сблъсък откровено липсваше като интензитет. Юве опита открит футбол в началото на мача, но бързо получи няколко центрирания за Леао по левия фланг, едно от които даде на Жиру първата му възможност за гол в мача. След това Шчесни спаси собствената си врата от удар в далечния ъгъл, а съотборниците му решиха да не рискуват повече след подобна атака.

И така - класическият Юве, седнал в дълбините на собствената си защита, зареден за бързи преминавания към контраатаки. А срещу него е Милан, с добра позиционна игра, но твърд фокус само върху португалското крило, което в крайна сметка срещна съпротива от съперника под формата на двойна защита. Отговорите на "зебрите" не закъсняха и то доста добри - само точност липсваше на ударите на Рабьо и Костич от средна и далечна дистанция.

В крайна сметка отборите балансираха притежанието в средата на терена, но внезапното ускоряване на атаката под формата на пас на Уеа по дясното крило в 40-та минута провали всички планове на "росонерите". Тиау загуби позиция и бе надхитрен от Кийн и бе принуден да свали опонента си на земята с борба. Но немският играч бе последният защитник! Така че червеният картон не закъсня, а с него и сигналът за полувремето преди обещаващо второ полувреме, тъй като Кийн скоро пропиля златна възможност, когато не успя да завърши центриране на Рабио отляво на далечната греда. Добавяме, че това е първият червен картон между двата тима от 28 март 1998 г., когато Звонимир Бобан бе изгонен при победа на торинци с 4:1.

През второто полувреме никой не искаше да рискува, но все пак Юве повече се заседяваше в другата половина на терена. И като цяло съперниците представиха, класически висококачествен италиански футбол, изграден върху контрол на топката и надеждна защита от двете страни. Тук инцидентите са неизбежни и това стана рикошетът на Крунич при далечния удар на Локатели от централната зона в 63-ата минута.

Ясно беше, че "росонерите" с човек по-малко нямат особени шансове срещу своя противник по отношение на възможностите за гол. Но Юве имаше такива - и те бяха доста добри.

Така или иначе гостите взеха трите точки и се доближиха на две от днешния си съперник, който е втори в таблицата за класиране.

Милан ще играе като гост на Наполи в следващия кръг, а в средата на седмицата приема Пари Сен Жермен в Шампионска лига, докато Ювентус се подготвя за домакински мач срещу Верона.

Милан - Ювентус 0:1

Гол: Локатели, 63

  Сподели
294