Бонучи: Ювентус бе моят живот


Н. Гавазов

Бонучи: Ювентус бе моят живот

Защитникът на Унион Леонардо Бонучи заяви, че иска да спечели повиквателна за италианския национален отбор за Евро 2024 с представянето си.

"Честно казано, напускането на Италия не бе част от плановете ми. Ювентус бе моят живот. Мислех, че ще продължа кариерата си там, но сега не искам да говоря за Юве. Интересувах се да изляза от зоната си на комфорт, да изпитам нова култура, език и начин на живот. Исках да получа този опит и сега съм се фокусирал върху него.

Признавам, че е много трудно да се научи езикът, а начинът на живот и дори футболът тук са различни. В Бундеслигата отборите са разположени по-високо, така че защитниците трябва да покриват повече пространство. Когато пристигнах за първи път, казах на треньора, че ми трябват 3-4 седмици, за да се върна във форма - и сега съм близо до това.

Говорих със Спалети преди две седмици. Той каза, че ще трябва да играя много мачове, ако искам да се върна в националния отбор. Знам, че ще бъде трудно, но основната ми цел е да получа повиквателна за Европейското“, заяви Бонучи.

  Сподели
156