Спортният министър на Нигерия защити Осимен


Н. Гавазов

Спортният министър на Нигерия защити Осимен

Министърът на спорта на Нигерия Джон Оуен Хено излезе с изявление относно ситуацията, пред която е изправен нигерийският нападател на Наполи Виктор Осимен. Служителят изрази желание лично да участва в разрешаването на конфликта, за да защити спортиста от дискриминация.

Да си припомним, че Осимен бе обект на две видеа, публикувани от пресслужбата на Наполи в социалните мрежи тази седмица, като в едното той е осмян за пропуснатата дузпа в мача с Болоня, а в другото косата на играча бе сравнена с кокосов орех. Голмайсторът на италианския шампионат от миналия сезон се възмути и дори искаше да съди клуба си, но в крайна сметка реши да не го прави.

"Офисът ми полага всички усилия да се свърже лично с Осимен, за да разбере къде са проблемите и да установи ясно фактите. Поддържам контакт и с министъра на външните работи и с посланика на Нигерия в Италия.

По дипломатически канали проучваме въпроса съвместно с италианската страна. Ние се ангажираме да гарантираме, че нашите спортисти получават необходимото уважение и не са подложени на несправедливост, дискриминация или нечестен тормоз, който може да навреди на кариерата им“, написа министърът в Туитър.

Преди това Наполи излезе със собствено изявление по въпроса, като клубът бе изправен пред критики от феновете, че не успя да се извини правилно на Осимен.

  Сподели
182