Наполи излезе с официално съобщение за Осимен


Н. Гавазов

Наполи излезе с официално съобщение за Осимен

Наполи излезе с официално съобщение относно нападателя Виктор Осимен и видео случая с TikTok.

"Калчо Наполи, желаейки да избегне каквото и да е използване на проблема, изтъква, че никога не сме искали да обиждаме или да се подиграваме на Виктор Осимен, който е съкровището на този клуб.

Като доказателство за това, по време на лятната тренировъчна почивка, клубът твърдо отхвърли всяка получена оферта за трансфер на нападателя в чужбина.

Социалните медии, по-специално TikTok, винаги са използвали експресивна форма на език с леко сърце и креативност, без да искат, както в случая с Осимен като главен герой, да имат каквото и да е намерение за обида или подигравка.

Във всеки случай, ако Виктор е забелязал обида към него, това не е било целта на клуба“, обяви пресслужбата на Наполи.

По-рано стана известно за конфликт между Осимен и Наполи заради появата на хумористично видео по адрес на нападателя в социалните мрежи на неаполитанския клуб. Агентът на нападателя съобщи, че може да се обърне към съда заради видео на нигериеца, който пропуска дузпа, публикувано в TikTok.

През сезон 2022/2023 Осимен изигра 39 мача за Наполи във всички турнири, в които отбеляза 31 гола и даде четири асистенции. Той стана голмайстор на Серия А и помогна на своя отбор да спечели националната титла. Договорът между страните изтича през лятото на 2025 г. Пазарната стойност на Осимен се оценява от Transfermarkt на 120 милиона евро.

  Сподели
538