Интер и Юве ще се борят с Ал-Ахли за Отавио


Н. Гавазов

Интер и Юве ще се борят с Ал-Ахли за Отавио

Португалският полузащитник Порто Отавио стана обект на интерес на два италиански топ клуба: Интер и Ювентус. Те ще се състезават с Ал- Ахли, за чийто интерес бе съобщено по-рано, за подписването на 28-годишния футболист, според агента на Отавио Израел Оливейра.

"Мога да кажа, че има голям интерес около него в Италия и той е много необходим там. Говорим за играч, който вече е доказал на какво е способен и който може да помогне на всеки клуб. Има отбори, които вече набират необходимите средства, за да платят 40 милиона евро, поискани от Порто. Определено искат да го получат.

Мога да потвърдя, че Интер е сред клубовете, които го искат. Мисля, че Ювентус също ще се включи в надпреварата за Отавио. Искам да изясня, че играчът не е поставен за трансфер, така че или сумата за освобождаване ще бъде платена, или той ще остане в Порто“, заяви Оливейра.

Въпреки това, според източника, нито един от клубовете, посочени от агента, в момента не преговаря за играча.

Отавио играе за Порто от седем години. През сезон 2022/2023 португалецът има 44 мача във всички турнири, в които отбеляза седем гола и даде девет асистенции. Договорът на играча с Порто е валиден до края на юни 2025 г. Приблизителната цена на футболиста според интернет портала Transfermarkt е 35 милиона евро.

  Сподели
190