Осимен е близо до нов договор с Наполи


Н. Гавазов

Осимен е близо до нов договор с Наполи

Нигерийският нападател Виктор Осимен скоро може да удължи договора си с Наполи. Напредък е постигнат след поредната среща на агентите на играча с клуба, съобщава Football-italia.

Наскоро се проведе втората среща на ръководството на "партенопеите" с агента Роберто Календа, представляващ интересите на нападателя. В резултат на преговорите страните постигнаха компромис относно увеличението на заплатата на играча и размера на обезщетението. Отбелязва се, че срещите се провеждат по конструктивен начин и без бързане, тъй като всички участници в преговорния процес са уверени, че трансферът на Осимен няма да се осъществи това лято.

Явно нито един от най-заинтересованите клубове да купят нападателя не е готов да предложи на Наполи 120 милиона евро, сумата, определена от неаполитанците като начална цена за играча.

Според L'Equipe, Пари Сен Жермен се е оттеглил от борбата за нигерийския национал, а Байерн, друг претендент за нападателя, се е фокусирал върху подписването на договор с Хари Кейн. Манчестър Юнайтед също няма да издържи на трансфера на Осимен, след като се отказа от идеята да придобие нападателя на Аталанта Расмус Хьойлунд заради цената му от 60 милиона евро.

Настоящият договор на Осимен с Наполи е до юни 2025 г.

  Сподели
218