Осимен посъветва Де Лаурентис да не назначава Галтие


Н. Гавазов

   Осимен посъветва Де Лаурентис да не назначава Галтие

Нападателят на Наполи Виктор Осимен препоръча на президента на клуба Аурелио Де Лаурентис да се откаже от опцията за назначаване на Кристоф Галтие за старши треньор, съобщава изданието Footmercato.

Наполи търси нов мениджър, след като Лучано Спалети реши да напусне клуба, след спечелването на титлата в Серия А, първа за неаполитанците от 33 години. Де Лаурентис, наред с други, обмисля кандидатурата на френския специалист Кристоф Галтие, който е свободен агент, след като беше уволнен от ПСЖ това лято.

Според изданието босът на Наполи се е обърнал към Осимен за съвет, тъй като нигерийският нападател е играл под ръководството на Галтие в Лил. Отговорът на футболиста едва ли щеше да се хареса на бившия му ментор. Твърди се, че Осимен не вярва в способността на Галтие да успее с Наполи. Той предложи на Де Лаурентис да потърси друг треньор.

Осимен, под ръководството на Галтие, стана лидер на Лил през сезон 2019/2020, което позволи на нигерийския национал да премине в Наполи за 75 милиона евро, без да се броят бонусите.

  Сподели
241