Труден успех за Юве срещу Фиорентина, ВАР с решаващи намеси


FUTBOL-TV

Труден успех за Юве срещу Фиорентина, ВАР с решаващи намеси

Три намеси на системата за видеоповторения в полза на съдиите (ВАР) определиха крайния резултат от мача ЮвентусФиорентина от 22-ия кръг на италианското първенство. Успехът за домакините с 1:0 дойде с гол на Адриен Рабио в 34-ата минута, след като прати топката зад голлинията с глава, засичайки центриране на Анхел ди Мария.

При удара на Рабио топката беше избита от вратаря Пиетро Терачано, но технологията на голлинията сигнализира в часовника на съдията Майкъл Фабри и той зачете попадението.

Още един гол на Ювентус в мача беше отменен с помощта на ВАР, като сърбите в състава на домакините Филип Костич и Душан Влахович комбинираха. Снажният нападател излезе сам срещу вратаря Терачано, след като елиминира един бранител и елегантно с левия крак сви топката по диагонала. Прегледът на мониторите обаче показа засада.

Също така имаше засада и при красивия изравнителен гол на резервата Гаетано Кастровили в 89-ата минута. При центриране от ляво топката падна на границата на малкото наказателно поле, но повторенията показаха, че Лука Раниери от Фиорентина е извършил нарушение, а и част от ръкава му е в засада. Помощниците на Фабри не се наеха да му подскажат решение и той лично отиде край тъча, за да се увери, че трябва да отмени попадението.

В 5-ата минута на добавеното време Мойс Кен получи дълга топка, избяга от персоналния си пазач и стреля по диагонала, но топката излезе на сантиметри в аут. Кен можеше да вкара и по-рано в мача при подаване от ляво, но фронтално срещу Терачано не успя да промуши топката.

Последните 20 минути от мача  обаче бяха за Фиорентина и гостите създадоха също своите положения пред вратаря Войчех Шчесни, на когото се наложи да отразява удари. Още преди полувремето на два пъти Локатели пък изчисти топката, преди да влезе във вратата на Юве. Накрая на мача пак Локатели спря центриране на Рикардо Сапонара.

С днешната победа "Старата госпожа" се премести на 9-о място с 29 точки, докато Фиорентина е 14-а с 24.

  Сподели
302