Лацио отказа Дженоа и вече е четвърти (видео)


А. Терзийски

Лацио отказа Дженоа и вече е четвърти (видео)

Отборът на Лацио записа много важна победа с 4:2 над тима на Дженоа в битката за четвъртото място в Серия "А" в днешния си мач от 37-ия кръг на италианското първенство, провел се на стадион "Олимпико" в Рим. Със спечелените три точки римските "орли" съумяха да изместят Удинезе от заветната четвърта позиция в класирането.

Двубоят започна по отличен начин за домакините, които успяха да излязат напред в резултата още в 7-ата минута след гол на Джузепе Биава, който се разписа от непосредствена близост с глава. Радостта на "небесносините" обаче бе твърде кратка, тъй като само три минути по-късно "грифоните" успяха да изравнят чрез Родриго Паласио. До края на първото полувреме интересните ситуации пред двете врати не липсваха, но до нов гол така и не се стигна и двата тима се прибраха на почивка при резултат 1:1.

Римският клуб направи изключително силен старт и на втората част, след като до 55-ата минута вече се бе сдобил с нови два гола аванс срещу своя съперник. Първо Томазо Роки порази вратата пазена от Едуардо, а след това и Ернанес записа името си сред голмайсторите, правейки резултата 3:1.

Всичко за гостите от Дженоа свърши в 66-ата минута, когато Ернанес бе точен за втори път в срещата и по този начин сложи точка на спора с четвърти гол във вратата на противника. "Грифоните" все пак достигнаха до още един гол, който падна в последната 90-а минута на двубоя и бе отбелязано от Антонио Флоро Флорес, но то не помогна по никакъв начин на гостите да отмъкнат поне точка от стадион "Олимпико" във Вечният град.

Успехът позволи на Лацио да се изкачи на четвъртото място с 63 точки, измествайки тимът на Удинезе от там, като лациалите имат точка преднина пред "фриуланите", но и мач повече от своя конкурент за тази позиция.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
127