Раниери може да замени Ди Франческо в Рома


Н. Гавазов

Раниери може да замени Ди Франческо в Рома

Старши- треньорът  на Рома Еузебио Ди Франческо може скоро да напусне поста си.

Според  Il Romanista, заради съкрушителното поражение в мача с Лацио (0: 3), позицията на италианския специалист в клуба е станала още по-несигурна. Според източника,  предстоящият двубой с Порто в 1/8- финалите на Шампионска лига с Порто ще бъде решаващ за съдбата на Ди Франческо в Рома. В случай на поражение и напускане на турнира, треньорът на "вълците"  вероятно ще бъде уволнен.

Във връзка с тази ситуация спортният директор на римския клуб Рамон Мончи е започнал  да обмисля кандидати за заместници на Ди Франческо. Както вече беше съобщено, най-желаният наследник на е мениджърът  на Челси Маурицио Сари, но в момента е малко вероятно той да напусне лондонския отбор преди лятото.

Поради невъзможността да се назначи Сари сега,  Рома  може да покани временен специалист до края на сезона. Клубът обмисля двама кандидати, основният от които е Клаудио Раниери, наскоро освободен от Фулъм. Алтернатива е бившият треньор на италианския национален отбор Роберто Донадони, чието последно място на работа бе Болоня.

  Сподели
370